Celtic Supporters Club in Norway
Jozo Simunovic reddet Celtic!
27.04.2019
Jozo Simunovics mål etter 67 minutters spill ble kampens eneste og sikret Celtic en viktig seier mot Kilmarnock i ettermiddag. Ellers så var det nok en svak forestilling fra Celtics side. Som så mange ganger tidligere etter Neil Lennons tilbakekomst, var det offensive spillet langt under pari og det stoppet opp fullstendig rundt 16-meterstreken. Lennon foretok to endringer i forhold til laget som startet mot Hibernian for en snau  uke siden da både Tom Rogic og Scott Sinclair returnerte til startoppstillingen. Foran kampen ble Billy McNeills bortgang behørig markert både på og utenfor tribunen. Lennon og Scott Brown la ned blomster foran statuen av Celtics mest legandariske kaptein. 

Brown hadde Celtics første målsjanse med et godt langskudd som så vidt strøk på utsiden av stolpen til Kilmarnocks gode målvakt Daniel Bachmann. Kristoffer Ajer var meget involvert i Celtics neste målsjanse som endte med en avslutning fra James Forrest over tverrliggeren. Celtic dominerte banespillet, men gjestene fra Kilmarnock var ikke ufarlig på sine kontringer. Den første av dem endte med en fantastisk reaksjonsredning av Scott Bain på et skudd fra kloss hold av Chris Burke og den på neste måtte Bain i aksjon etter avslutning av Liam Miller. Celtic var heldige ved et par anledninger. 

Kilmarnock hadde også den første målsjansen etter hvilen og det var så vidt at Bain fikk slått det meget gode skuddet fra Burke over tverrliggeren. Celtic kom imidlertid mer inn i spillet og var vesentlig bedre i 2. omgang. Tom Rogic og Odsonne Edouard misset hver sin store målsjanse innledningsvis. På et presist slått hjørnespark av Callum McGregor satte Simunovic pannebrasken til og Celtic var i ledelsen. Dette var et mål i McNeills ånd siden Simunovic nå spiller med samme nummer som legenden gjorde og at målet kom etter 67 minutter.

Lennon levere nok en dårlig søknad på å jobben som manager i Celtic på permanent basis. Flere at spillerne som eksempelvis Sinclair, Rogic og Edouard hadde alle en meget dårlig dag på jobben. Celtic kan vinne ligamesterskapet allerede i morgen ettermiddag hvis Rangers avgir poeng mot Aberdeen.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Lustig, Simunovic, Ajer, Izaguirre; Brown, McGregor; Forrest (Hayes 78), Rogic (Ntcham 78), Sinclair; Edouard Ikke benyttet: de Vries, Toljan, Benkovic, Johnston og Burke Gult kort: Ajer og Rogic Tilskuere: 58.851 Celtics beste: Simunovic


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter