Kapteinen reddet Celtic!
05.12.2019
Celtic så ut til å gå på et sjeldent poengtap på hjemmebane mot Hamilton i går kveld, men kaptein Scott Brown ville det annerledes. To minutter på overtid tok Brown ansvar da han vant ballen like utenfor Hamiltons straffefelt - han satte fart og "tråklet" seg gjennom bortelagets forsvar og plasserte ballen utagbart bak Luke Southwood. Dette var et meget viktig mål og kapteinen viste stort ansvar og lederskap! Neil Lennon gjorde tre endringer i forhold til laget som startet mot Ross County på søndag med Moritz Bauer, Nir Bitton og Olivier Ntcham tilbake i startoppstillingen.

Åpningen av kampen kunne ikke vært bedre fra Celtics side da Ryan Christie sendte hjemmelaget i ledelsen etter 13 minutter. Dette var Christies mål nr. 16 for sesongen og midtbanespilleren er nå klubbens toppscorer. Lewis Morgan dro seg fri på venstresiden og skjøt rett på Southwood i Hamiltons mål. Sistnevnte måtte gi en retur og på denne var Christie påpasselig fremme og satte inn 1-0. Kampen sank i kvalitet etter ledermålet og var preget av at Hamilton "parkerte bussen". Celtic prøvde og prøvde, men avslutningene til eksempelvis James Forrest og Christie var ikke presise nok.  Nærmest nettkjenning for Celtic før pause var Ntcham med et skudd i nettveggen.

Det var Hamilton som hadde den første store målsjansen etter hvilen. Fraser Forster som hadde vært bortimot arbeidsløs i 1. omgang, vartet opp med en reaksjonsredning av høy internasjonal klasse da han fikk slått ballen ut helt nede ved stolperoten. Christie forsøkte seg med et langskudd som gikk like over tverrliggeren og innbytter Mikey Johnston skjøt i stolpen fra kloss hold. Celtic virket slitne og hadde ikke den vanlige flyten offensivt mot et bortelag som forsvarte seg godt. I sluttminuttene og totalt mot spillets gang utlignet Hamilton. Målet kom etter et langt innkast og påfølgende svak markering i Celtics midtforsvar.

Så kom seiersmålet som nevnt innledningsvis da Brown to minutter på overtid ga Celtic seieren 2-1. Utvilsomt var dette klubbens viktigste mål i inneværende sesong -  i hvertfall i ligaen. Førstkommende søndag møtes Celtic og Rangers i ligacupfinalen på Hampden Park. Rangers ledet 2-0 borte mot Aberdeen, men hjemmelaget kom sterkt tilbake og sikret 2-2. Det betyr at Celtic nå leder Scottish Premiership med to poeng og to flere plussmål enn erkerivalen. Forhåpentligvis ga gårsdagens seier Celtic en positiv inngang til finalen på søndag.

Celtic (4-2-3-1): Forster; Bauer, Bitton, Ajer, Taylor; Brown, McGregor; Forrest (Frimpong 86), Ntcham (Johnston 59), Christie; Morgan (Griffiths 67) Ikke benyttet: Gordon, Jullien, Sinclair og Rogic Gult kort: Ingen Tilskuere: 54.484 Celtics beste: Brown