Klar for semifinale i ligacupen!
21.09.2017
Celtic er klar for semifinalen i ligacupen etter en overbevisende 4-0 seier borte mot Dundee i går kveld. Dedryck Boyata var tilbake etter nesten to måneder på sidelinjen med en kneskade. Midtstopperen var av en totalt seks endringer Brendan Rodgers foretok i forhold laget som startet ligakampen mot Ross County på lørdag. Det sier ganske mye om bredden i Celtics spillestall akkurat nå at Rodgers kan foreta så mange endringer fra kamp til kamp og likevel så presterer laget hver gang! For andre kamp på rad startet Celtic med tre mann i forsvar og Rodgers fant plass til både James Forrest og Patrick Roberts i startoppstillingen.

Olivier Ntcham stod bak Celtics første målsjanse med et godt langskud etter kun fem minutters spill. Roberts spilte franskmannen fri med en perfekt pasning. Celtic dominete banspillet fra start, men Dundee var farlige på kontringer. På en av dem var det kun en susende tackling av Scott Brown som hindret vertene å ta ledelsen 1-0. Midtveis i første omgang tok Scott Sinclair intitiativ og fosset fordi hele Dundee-forsvaret før han ble soleklart felt innenfor straffefeltet. Sinclair var sikkerheten selv fra krittmerket og Celtic ledet fortjent 1-0. Ti minutter seinere var Sinclair på farten igjen, men avslutningen var ikke presis nok. Forrest doblet Celtics ledelse tre minutter før pause etter et meget godt forabeid av Kieran Tierney.

I begynnelsen av andre omgang misbrukte Griffiths to store målsjanser. Etter dette jevnet kampen seg ut og hjemmelaget kom til flere målsjanser, men den bakre treeren til Celtic hadde god kontroll. Boyata ble byttet ut etter 67 minutter med Anthony Ralston og unggutten klarte seg nok en gang meget bra. Celtics to siste mål kom helt på tampen av kampen ved innbytter Callum McGregor etter 87 minutter og Forrest to minutter på overtid. McGegors mål kom på en meget god kontring på venstresiden hvor Sinclair elegant spitle ballen videre til midtbanespilleren som sikkert satte ballen i mål. Forrest scoret to mål i sin andre kamp på rad og virker å ha funnet formen for alvor.

Nå venter to meget viktige bortekamper for Celtic. Først Rangers på Ibrox på lørdag før laget reiser til Belgia for å møte Anderlecht i Champions League førstkommende tirsdag.

Celtic (3-4-2-1): Gordon; Lustig, Boyata (Ralston 67), Bitton; Forrest, Brown, Ntcham; Tierney; Roberts (McGregor 72), Sinclair; Griffiths (Edouard 84) Ikke benyttet: de Vries, Armstrong, Hayes og Rogic Gult kort: Ntcham og McGregor Tilskuere: 6.917 Celtics beste: Forrest