Klare for Europa League!
30.08.2018
Celtic kvalifiserte seg til gruppespillet i kveld ved å slå Suduva 3-0. Etter den heller svake kampen i Litauen for en uke side, var det et aggressivt og revansjelystent mannskap Brendan Rodgers sendte ut på Celtic Park. Totalt foretok Rodgers tre endringer i forhold til laget som startet mot Hamilton på søndag da Scott Sinclair, Mickey Johnston og Olivier Ntcham var tilbake i startoppstillingen. Moussa Dembele ble vraket etter en ny dag med spekulasjoner om hans fremtid i Celtic. Leigh Griffiths nådde en milepæl da han scoret sitt mål nr. 100 for Celtic, mens Kristoffer Ajer åpnet sin scoringskonto med kampens tredje mål. Kun 29 spillere har tidligere scoret minst 100 mål for Celtic og den siste som nådde milepælen var John Hartson i 2006.

Sinclair stod bak Celtics første målsjanse innledningsvis i kampen med et godt skudd som gikk like over tverrliggeren til Suduva. Ntcham fulgte opp like etter med på en lignende situasjon. Det var langt fra ufortjent da Griffiths satte inn et frispark etter 27 minutter - og nok en gang viste 28-åringen tegn på meget god teknikk da han skrudde ballen rundt muren. Sinclair burde så absolutt ha doblet Celtics ledelse like etter og det forblir et stort mysterium hvordan han ikke maktet å overliste gjestenes målvakt Ivan Kardum. McGregor ble spilt i gjennom av Kieran Tierney mot slutten av omgangen og midtbanespilleren var uheldig som ikke fikk ballen over mållinjen.

Åtte minutter etter hvilen gjorde McGregor det godt igjen med kampens andre scoring - han mottok ballen inne i straffefeltet og satte den utagbart bak Kardum. Like etter var McGregor servitør og serverte Griffiths ballen, men dessverre så var sistnevntes avslutning ikke presis nok. Etter 60 spilte minutter scoret Ajer sitt første mål for Celtic fra kloss hold etter godt forarbeid av Griffiths. Innbytter Ryan Christie og Sinclair misbrukte hver sin målsjanse i siste del av 2. omgang, men det var Ajer som kom nærmest Celtics fjerde mål. En god redning av Kardum og en litt for upresist avslutning av nordmannen hindret dette.

Selv om motstanderen ikke var den beste, leverte Celtic en solid gjennomkjøring i kveld og burde ha vunnet med langt større margin. Nå venter trekningen av gruppene i Europa League i morgen fra kl. 13:00. Det skal bli meget spennende å finne ut hvem som blir Celtics motstandere!

Celtic (4-1-2-3): Gordon; Lustig, Ajer, Boyata, Tierney (Izaguirre 69); Brown; Ntcham, McGregor; Johnston (Hayes 78), Griffiths (Christie 64) og Sinclair Ikke benyttet: Bain, Gamboa, Forrest og Rogic Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 55.000 Celtics beste: Griiffiths