Klare for femte strake cupfinale!
28.10.2018
Celtic slo tilbake etter den svake kampen mot RB Leipzig på torsdag og sikret seg i ettermiddag en plass i ligacupfinalen. Dermed er klubben kvalifisert for sin femte cupfinale på rad under Brendan Rodgers. Kristoffer Ajer var tilbake i midtforsvaret etter en måned ute med en "hamstring" skade. Nordmannen var en av hele seks endringer Rodgers foretok i forhold til laget som startet i Europa League for tre dager siden. Dedryck Boyata måtte sone for det røde kortet han fikk i kvartfinalen mot St Johnstone. Kampen ble spilt på Murrayfield i Edinburgh etter at den orginalen planen med to semifinaler på Hampden Park på samme dag ble ble vraket. Kaptein for anledningen var Mikael Lustig som spilte sin kamp nr. 250 for Celtic.

Semfinalen ble "a game of two halves" hvor spillet tok seg betraktelig opp etter pausen og det var i løpet av 21 minutter i 2. omgang at alle tre målene kom. Den første halvtimen av 1.omgang var direkte kjedelig hvor ingen av lagene skapte noe nevneverdig. Rodgers ble tvunget til å gjøre et tidlig bytte da Eboue Kouassi ble skadet og erstattet ham med Scott Sinclair. Nærmest nettkjenning før hvilen var Odsonne Edouard da han mottok en perfekt slått ball fra James Forrest, men dessverre så var det ikke like god kvalitet på franskmannens avslutning.

Rodgers gjorde et sjakktrekk da han byttet inn Ryan Christie etter pausen - den 23 år gamle vingen satte umiddelbart fart på Celtic og var direkte involvert i alle tre målene. Skal denne sesongen bli det endelig gjennombruddet for Christie? Syv minutter ut i 2. omgangen ble Christie felt innenfor straffefelt av Oliver Bozanic og Sinclair var sikkerheten selv fra krittmerket. Scoringen satte fart i Celtic som rullet opp det ene angrepet etter det andre hvor spesielt Tierney og Sinclair var involvert. Midtveis i omgangen utnyttet Forrest en kjempetabbe av Hearts´målvakt Zdenek Zlamal. Det tredje målet satte Christie inn selv på en virkelig av et langskudd. Ti minutter før slutt burde Forrest ha øket til 4-0, men Zlamal gjorde det godt igjen og vartet opp med en redning av god klasse.

I finalen møter Celtic Aberdeen som noe overraskende slo Rangers 1-0 i den andre semifinalen. Den kampen spilles på Hampen Park søndag 2. desember og drømmen om et nytt "The Treble" lever i beste velgående.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Lustig, Ajer (Hendry 79),  Benkovic, Tierney; Kouassi (Sinclair 26), Ntcham (Christie 46); Forrest, Rogic, McGregor; Edouard Ikke benyttet: Gordon, Ralston, Hayes og Morgan Gult kort: Ingen Tilskuere: 61.161 Celtics beste: Christie