Klasseforskjell!
10.09.2016
Celtic hadde ingen problemer med å knuse Rangers i ettermiddag og vant til slutt hele 5-1. Dette var regelrett klasseforskjell mellom de to Glasgow-rivalene. Dagens kamp var det første på fire år og det ble en fest fra første minutt på et fullsatt Celtic Park. Moussa Dembele ble den store helten da toppscorer Leigh Griffiths ikke ble spilleklar - og det franske talentet svarte på tillitten med å score tre mål. Det er nemlig ikke dagligdags at en spiller scorer tre mål i en Old Firm - og man må helt tilbake til desember 1973 forrige gang en Celtic-spiller scoret tre mål mot erkefienden. Den gang var det Harry Hood som stod for prestasjonen da Celtic slo Rangers 3-1 i semifinalen i den skotske ligacupen. Faktisk er Dembele kun den fjerde Celtic-spilleren med "hat-trick" mot Rangers -  i tillegg til Hood er det kun Billy McPhail (i den berømte ligacupfinalen oktober 1957 da Celtic vant 7-1) og Stevie Chalmers i januar 1966 (Celtic vant 5-1 i ligaen) som klart dette. I dag var det også 31 år siden Jock Stein døde under en landskamp som skotsk landslagsjef og Brendan Rodgers dedikerte seieren til den tidligere legendariske Celtic-manageren.

Kampen åpnet i et forrykende tempo og allerede etter ti minutter fikk Nir Bitton kampens første gule kort av dommer Willie Collum. Etterhvert fikk Celtic mer og mer tak i kampen og Tom Rogic hadde den første målsjansen med et godt langskudd. I det 33. minutt fikk Celtic lønn for strevet og Dembele "headet" et presist slått hjørnespark fra Scott Sinclair utgagbart for Rangers´målvakt Wes Foderingham. Fire minutter før pause doblet Dembele Celtics ledelse da han mottok en stikkball fra Bitton, brukte farten sin og lurte Rangers´nyinnkjøpte midtstopper Phillipe Senderos på rævva før han satte ballen i nettet. Da kokte det virkelig på Celtic Park! Totalt mot spillets gang fikk Rangers en redusering like før Collum blåste av for pause - en svak markering av Mikael Lustig gjorde at veteranen (og tidligere Celtic-spiller) fikk stå umarkert og "heade" inn i Celtic straffefelte. Joe Garner utnyttet dette, kjempest best og "headet" inn reduseringen. Dette var et ganske flatterende resulat etter en omgang hvor Celtic tidvis spilte meget flott fotball hvor ballen gikk raskt fremover og spillerne fant hverande med presise løp.

Rangers hadde sin beste periode i begynnelsen av 2. omgang, men skapte ikke de store målsjansene. Celtics forsvar var kompakt og ryddet opp i det som kom. Rodgers byttet inn Stuart Armstrong for Rogic ti minutter etter hvilen for å få mer løpskapasitet inn i laget og det ga etterhvert resultater. Etter en drøy halvtimes spill avgjorde Sinclair kampen da han satte inn 3-1. Denne gangen var det Dembele som var arkitekten med den forløsende pasningen. Senderos fikk sitt andre gule kort og Rangers spilte det siste kvarteret med en mann mindre. Innbytter Stuart Armstrong misset hver sin gode målsjanse før Dembele fullførte sitt "hat-trick" syv minutter før slutt da han satte en presis pasning fra Lustig bak Foderingham i Rangers´mål. Han fikk også et gult kort for feiringen sammen med Celtics supportere. Armstrong fikk æren av å fastsette sluttresulatet til 5-1 minutter før slutt og ydmykelsen var et faktum. Celtic var flere klasser bedre en Rangers som tydeligvis har en lang vei å gå. Spesielt skuffende var Nico Kranjcar som ble byttet ut i pausen og Joey Barton som ble fullstendig avkledd av Scott Brown på midtbanen. Nå venter en ny toppkamp for Celtic mot Barcelona i Champions League på tirsdag. Da får vi virkelig en pekepinn på hvor gode Celtic anno 2016/17 er.

Celtic (4-2-3-1): de Vries; Lustig, Toure, Sviatchenko, Tierney; Bitton, Brown (McGregor 74); Forrest (Roberts 63), Rogic (Armstrong 54), Sinclair; Dembele Ikke benyttet: Gordon, Gamboa, Izaguirre og Ciftci Gult kort: Bitton, Toure, Roberts og Dembele Tilskuere: 58.348 Celtics beste: Dembele