Måtte slite for seieren!
14.10.2017
Celtic måtte kjempe hardt for tre poeng mot Dundee i ettermiddag. Til slutt var det Olivier Ntcham som fikk æren av å score kampens eneste mål etter 61 spilte minutter. Dette var Celtics første kamp på 14 dager. Flere av de faste spillerne var enten slitne eller hadde pådratt seg småskader under landslagspausen. Brendan Rodgers var dermed nødt til å foreta hele syv endringer i forhold til laget som spilte uavgjort mot Hibernian 30. september. Trioen Dorus de Vries, Cristian Gamboa og Eboue Kouassi fikk alle sin sesongdebut mot Dundee. Kaptein for ettermiddagen var Kieran Tierney.

Gamboa spilte en god kamp som høyreback og var stadig med på "raid" fremover på banen. Samspillet med Patrick Roberts på høyresiden skapte resulterte i flere gode målsjanser for Celtic. Allerede etter fire minutters spill skapte Gamboa Celtics første målsjanse, men avslutningen til Callum McGregor var ikke presis nok. Roberts som helt fortjent ble kåret til "man of the match" skapte Celtics neste målsjanse etter 20 minutter. Denne gangen var det Leigh Griffiths som ikke fikk innstilt skuddfoten presist nok. Omgangens største målsjanse hadde McGregor åtte minutter før pause, men Dundees målvakt Scott Bain fikk avverget.

Roberts fortsatte der han slapp og ti minutter ut i 2. omgang burde han ha gitt Celtic ledelsen 1-0 etter et flott "raid og et meget godt skudd. Dessverre for Celtic var Bain med på notene og vartet opp med en redning av høy klasse. Etter 61 minutter fikk endelig Celtic hull på byllen med et langskudd av fra nesten 25 meter av Ntcham. Som som i flere kamper denne sesongen, mistet Celtic initiativet mot slutten og kan takke de Vries med tre meget gode redninger for at bortelaget ikke utlignet. Helt på tampen misbrukte Scott Sinclair en god målsjanse, men Celtic måtte nøye seg med det ene målet.

Neste kamp er mot Bayern München i Champions League og da er forhåpentligvis flere av de faste spillerne tilbake. Celtic har likevel en såpass bred spillerstall for tiden at det ikke er krise om om flere av nøkkelspillerne ikke kan spille. Det er utvilsomt betryggende!

Celtic (4-2-3-1): de Vries; Gamboa (Ajer 79), Bitton, Boyata, Tierney; Kouassi (L Henderson 66); Roberts, McGregor, Sinclair; Griffiths (Dembele 74) Ikke benyttet: Hazard, Miller, Forrest og Edouard Gult kort: Ingen Tilskuere: 57.610 Celtics beste: Roberts