Måtte slite for tre poeng
17.09.2020
Celtic spilte i går kveld den første av de to kampene i Scottish Premiership som ble utsatt som en følge Boli Bolingolis fatale tur til Spania og påfølgende brudd på karanteneregelverket. Det ble ingen lett oppgave for Neil Lennons utvalgte som virkelig måtte slite for å sikre tre nye poeng mot et hardt arbeidende St Mirren. Lennon gjorde totalt tre endringer i forhold til laget som startet mot Ross County på lørdag. Hatem Abd Elhamed, Greg Taylor og Patryk Klimala var tilbake i startopstillingen.

Hjemmelaget St Mirren fikk en meget god start på kampen og gikk opp i ledelsen på et hjørnespark etter kun tre minutter. Nok en gang viste Celtics forsvar inkludert målvakt Vasilis Barkas svakhetstegn på hjørnespark. John Shaughnessy fikk stå helt alene og "flikket" ballen til Lee Erwin som ikke hadde noen problemer med å sette ballen inn bak Barkas.  Det tidlige målet var med å prege kampen for hjemmelaget skapte knapt en mulighet etterpå og virket mer enn nok fornøyd med å forsvare seg. Celtics første store målsjanse kom etter 18 minutter ved Odsonne Edouard. Franskmannen fikk hodet på ballen etter godt angrepsspill av Celtic hvor både Ryan Christie og James Forrest var involvert. Dessverre for bortelaget gikk ballen like utenfor stolpen.

Tre minutter seinere fikk endelig Celtic uttelling for sitt spillemessige overtak. Shane Duffy "headet" inn utligningen med sitt andre mål på to kamper. Christie som ble foretrukket fremfor Olivier Ntcham, spilte en meget god kamp og var involvert i det meste Celtic skapte offensivt. Det var også ham som spilte fri Edouard like etter. Denne gangen var det St Mirrens meget gode målvakt Zdenek Zlamal som hindret mål. Etter 36 minutter "headet" Forrest inn Celtics andre mål. Dette var også etter godt forarbeid av Christie.

Celtic fortsatte presset også etter hvilen og skapte flere store målsjanser innledningsvis. Edouard var nærmest med et godt frispark som Zlamal fikk slått over tverrliggeren. Også spissmakker Klimala misbrukte en god mulighet. Med 15 minutter igjen å spille ble Christie uregelmessig lagt ned innenfor straffefelt. Dommeren blåste helt korrekt, men Zlamal reddet Edouards forsøk fra krittmerket.

Med tre poeng krøp Celtic opp på en 2. plass på tabellen i Scottish Premiership tre poeng bak ledende Rangers med en kamp mindre spilt. Nok en gang hadde Celtic problemet mot et lag som "parkerte bussen" og kun forsvarte seg. Det ble nok en gang for stillestående og forutsigbart i den siste tredjedelen på banen. Likevel, Celtic spilte sin 16 kamp på rad i Scottish Premiership uten tap og med solide 51 -9 i målforskjell.

Celtic (3-5-2): Barkas; Elhamed, Duffy, Ajer; Forrest (Frimpong 80), Brown, Christie, McGregor, Taylor; Klimala (Ajeti 66) og Edouard (Ntcham 80). Ikke benyttet: Bain, Jullien, Bitton, Soro, Turnbull og Elyounossi Gult kort: Brown Celtics beste: Christie