Meget godt utgangangspunkt!
27.07.2016
Celtic leverte en solid innsats i kveldens kvalifiseringskamp mot Astana i Kazakhstan og sikret seg et meget godt utgangspunkt foran returoppgjøret i Glasgow om en uke. Spesielt viktig var Leigh Griffiths´ utligningsmål tolv minutter før slutt. Brendan Rodgers var tvunget til å foreta endringer i forsvaret da krumtappen og visekaptein Erik Sviatchenko ikke ble skadefri og måtte bli hjemme i Glasgow. Også nordmennene Stefan Johansen og Kristoffer Ajer var begge skadet og reiste heller ikke den lange veien til Kazakhstan. Dermed måtte Rodgers komponere et nytt midtforsvar og valget falt på Efe Ambrose og unggutten Eoghan O´Connell. Duoen klarte seg bra, og spesielt sistnevnte leverte en meget god kamp.

Kampen var jevsnspilt innledningvis og selv om Celtic hadde ballen mest, var det Astana som skapte de største målsjansene. Griffiths stod bak Celtics første mulighet med et godt langskudd. Mot spillets gang gikk Astana opp til 1-0 på et hjørnespark etter 19 minutters spill - det var dårlig markering i Celtics midtforsvar ved den anledningen og kommunikasjonen med målvakt Craig Gordon var heller ikke den beste. På dette tidspunktet var det mange som fryktet et et stort tap for Celtic, mens Rodgers´gutter viste god moral og kjempet seg inn i kampen. Moussa Demblele ble felt innenfor straffeltet like etter - den italienske dommeren Paolo Mazzoleni valgte imidlertid å ikke blåse i den situasjonen. Astana tok over initiativet mot slutten av omgangen, men Gordon ryddet opp med to meget gode reaksjonsredninger.

Astana er normalt et meget godt hjemmelaget og i forrige sesong tok klubben poeng fra Benfica, Atletico Madrid og Galatasaray i gruppespillet i Champions League i Kazakhstan. Vertene var best også i starten av 2. omgang, men kom ikke til de helt store målsjansene. Celtic slet med med presisjonen i de siste 20 meterne på Astanas banehalvdel. Nærmest nettkjenning for Celtic innledningsvis var Callum McGregor på et langskudd og Ambrose med en god "heading". Det var et "sjakktrekk" av Rodgers å sette inn Nir Bitton i den siste halvtimen - etter at israelerens inntog skapte Astana knapt en målsjanse! Patrick Roberts var Celtics fremste angrepsvåpen i kveld og var også mannen som skapte utligningsmålet - han viste stor vilje, og dro seg forbi Astanas høyreback og serverte en presis pasning til Griffiths. Sistenvnte lot seg ikke be to ganger og Celtic fikk med seg et meget viktige bortemål i Kazakhstan.

Resultatet 1-1 er et meget godt utgangspunkt foran neste onsdag retur i Glasgow. Til denne kampen er også Kolo Toure spilleklar og forhåpentligvis er det flere spillere på vei til Celtic. Rodgers´gutter kan likevel være meget stolte av prestasjonen i en vanskelig bortekamp i Astana i kveld.

Celtic (4-4-2): Gordon; Lustig, Ambrose, O´Connell, Tierney; Roberts, Brown, McGregor (Rogic 77), Armstrong (Forrest 72); Dembele (Bitton 62) og Griffiths Ikke benyttet: Fasan, Janko, Izaguirre og Ciftci Gult kort: Brown og Griffiths Tilskuere: 30.000 Celtics beste: Roberts