Meget godt utgangspunkt!
10.07.2018
Celtic fikk et meget godt utgangspunkt med en solid 3-0 seier over armenske Aleshkert i kveld. Etter en jevnspilt innledning i over 30 graders hete i Jerevan fikk Celtic mer og mer kontroll på kampen og seieren var fullt fortjent. Dette gir Celtic et meget godt utgangspunkt foran returkampen i Glasgow onsdag i neste uke. Brendan Rodgers valgte ikke overraskende å starte med de samme 11 som mot Shamrock Rovers på lørdag.

Callum McGregor stod bak Celtics første målsjanse med godt plassert skudd etter et godt forarbeid av Kieran Tierney. Midtveis i omgangen viste Craig Gordon sin klasse med en meget god redning. James Forrest var kun noen centimetere fra å gi Celtic ledelsen etter 30 minutter med et meget godt skudd og åtte minutter seinere kom McGregor nærme på en god kontring av Celtic. Det var derfor ikke ufortjent at Celtic gikk opp i 1-0 ved Odsonne Edouard på overtid i 1.omgang - skuddet til Forrest ble blokkert og den franske spissen var påpasselig fremme på returen.

Aleshkert greide ikke å utnytte Jack Hendrys svake tilbakepasning og heldigvis for Celtic var Gordon med på notene og reddet mesterlig. Gordon måtte også i aksjon ved ytterligere en anledning da han fikk slått ballen over tverrliggeren. Utover omgangen fikk Celtic som nevnt innledningsvis mer tak i kampen og ni minutter før slutt doblet banens beste Forrest ledelsen. Forrest stod også bak Celtics siste mål da han spilte i gjennom McGregor som ikke feilet alene med Aleshkerts målvakt.

Oppsummert så var dette et meget godt resultat av Celtic. Aleshkert var ikke noe dårlig lag og det desidert beste Celtic har møtt i 1. kvalifiseringsrunde til Champions League de siste årene. Det er tydelig at Celtic har mer å gå på etter en tøff treningsperiode og manglende kamptrening, men fysisk så virket Rodgers´utvalgte sterke noe to mål på  tampen av kampen bekreftet.

Celtic (3-1-4-2): Gordon; Hendry, Ajer, Simunovic; Brown; Forrest, McGregor, Ntcham (Kouassi 67), Tierney; Dembele (Sinclair 67) og Edouard (Morgan 77) Ikke benyttet: Bain, Ralston, Allan og Christie Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 10.000 Celtics beste: Forrest