Meget solid kamp av Celtic!
09.11.2018
Celtic vant en fullt fortjent seier over RB Leipzig i går kveld. Tidvis viste Celtic imponerende spill mot en tysk klubb som i skrivende stund kun har tapt en kamp i Bundesliga og ligger på 4. plass på tabellen. Seieren burde vært større etter spill og målsjanser, men Celtic bør være stolte presentasjonen i går kveld. Brendan Rodgers valgte å starte med de 11 spillerne i tredje kamp på rad. Foran denne kampen var også det nye flomlyset klart til bruk på Celtic Park og det var ikke noe annet enn et imponerende.

Etter 11 minutter gikk Celtic opp i ledelsen ved Kieran Tierney. Alle de tre spillerne fra Celtics eget ungdomsakademi var involvert i angrepet - Callum McGregor tok et frispark på midtbanen, fant James Forrest på høyrekanten som igjen sendte ballen inn i feltet til en umarkert Tierney. Gjestene fra Leipzig hadde også sine målsjanser i en kamp som må karakteriseres som meget severdig. Craig Gordon måtte i aksjon ved flere anledninger før hvilen. Tom Rogic misbrukte en meget god mulighet midtveis i 1. omgangen etter et strålende forarbeid av Scott Sinclair. Odsonne Edouard hadde også en god mulighet før hvilen i sin kamp nr. 50 for Celtic.

Kampen sank i kvalitet etter pause selv om det var i denne omgangen to av de tre målene kom. Kampen bølget frem og tilbake og det var ikke ufortjent at RB Leipzig utlignet etter 78 minutter ved Augustin. Da viste Celtic lagmoral med stor L - rett fra avspark gikk Celtic opp til 2-1 ved Edouard. Ryan Christie var tilrettelegger ved denne anledningen.

Nå er virkelig spenning i gruppe B. Baklengsmålet kan vise seg å bli avgjørende hvor hvem av disse to klubbene som går videre - RB Leipzig er best i innbyrdes oppgjør og i neste runde møtes RB Salzburg og RB Leipzig. Det kan stilles et spørsmålstegn hvor nøytral denne kampen vil bli...

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Boyata, Benkovic, Tierney; McGregor, Christie; Forrest (Mulumbu 83), Rogic, Sinclair (Ajer 89); Edouard Ikke benyttet: Bain, Hendry, Ralston, Hayes og Morgan Gult kort: Benkovic og Tierney Celtics beste: Tierney