Niende strake hjemme i ligaen!
23.12.2018
Celtic sikret seg sin niende strake hjemmeseier i Scottish Premiership da Dundee ble slått komfortabelt 3-0 i går etttermiddag. Dette er klart best i Skottland og hovedårsaken til at Celtic går inn i julen som ligaleder -  på bortebane har Celtic allerede gitt fra seg 12 på poeng så langt denne sesongen. Seieren kunne og burde vært langt større med tanke på spill og målsjanser. Den offisielle sjansestatistikken vant Celtic 14-1 og det sier vel det meste. Callum McGregor fikk æren av å være kaptein da Scott Brown satt på benken og de to visekapteinene (Mikael Lustig og Kieran Tierney) fortsatt begge var skadet. Apropos skader; så fikk unggutten Mikey Johnston muligheten på topp i Odsonnr Edouard skadefravær. Totalt gjorde Brendan Rodgers tre endringer i forhold til laget som startet mot Motherwell på onsdag - Johnston er allerede nevnt, men også Scott Bain og Tom Rogic var tilbake i startoppstillingen.

Hjemmelaget tok initiativet fra første spark på ballen og viste til tider meget god angrepsfotball. Rogic var som vanlig god i rollen som ballfordeler på midtbanen og innledningsvis satte han opp gode muligheter for både Johnston og Anthony Ralston. Den første virkelige store målsjansen kom på et skudd fra Scott Sinclair, men uheldigvis for Celtic ble ballen reddet på streken av Dundees midtstopper Nathan Ralph. Sinclair skapte selv hjemmelagets neste målsjanse like etter med et solid raid på venstrekanten, han passet til Johnston som skjøt i tverrliggeren. Rogic satte like etter en «chip» like utenfor stolpen på et meget godt angrep hvor både Olivier Ntcham og Emilio Izaguirre var meget delaktig. For å si det mildt så var det ikke direkte ufortjent at Johnson ga Celtic ledelsen 1-0 et minutt før pause. Unggutten ble spilt igjennom av McGregor og viste god teknikk og skuddferdigheter. På dette tidspunktet burde Celtic ha ledet med minst tre mål til.

Etter hvilen fortsatte Celtic det gode spillet og fem minutter ut i omgangen var det klart for 2-0. Også dette målet kom ved Johnston. Sinclair dro seg fri på venstresiden og sendte et presist innlegg som Johnston satte hodet til. Dermed har 19-åringen scoret tre mål på de to siste kampene! Kristoffer Ajer og Ryan Christie ble byttet inn halveis i omgangen, og sistnevntes var involvert i Celtics tredje mål ettter 70 minutters spill. Filip Benkovic plukket opp Christie skudd og satte ballen utagbart bak Dunddes målvakt. Helt på tampen av kampen hadde Rakston et skudd i stolpen og Rogics hælspark ble reddet på streken. Dermed endt kampen 3-0, men burde vært minst det dobbelte!

Nå venter to tøffe bortekamper for Celtic før fotballen i Skottland tar en velfortjent vinterpause - Aberdeen på «Boxing Day» og Rangers på Ibrox 29. desember. I går ettermiddag var Dundee ingen motstand for Celtic, men de to neste blir langt vanskeligere. Aberdeen er god form med fire strake seiere i Scottish Premiership, og kampene mot Rangers lever alltid sitt eget liv.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Ralston, Benkovic, Simunovic (Ajer 58), Izaguirre; McGregor, Ntcham; Forrest (Christie 62), Rogic, Sinclair; Johnston (Hayes 78) Ikke benyttet: Gordon, Gamboa, Brown og Morgan Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 57.000 Celtics beste: Johnston