Noe av det beste Celtic har levert i Europa!
17.08.2017
Gårsdagens kvalifiseringskamp mot Astana på Celtic Park er noe av det beste Celtic noensinne har levert i Europa! Til slutt endte kampen 5-0 og Celtic er så godt som allerede klare for gruppespillet i Champions League. Brendan Rodgers foretok to endringer i forhold til laget som startet mot Partick Thistle på fredag. Tom Rogic og ikke minst Leigh Griffiths var tilbake i startoppstillingen. Nir Bitton fikk fornyet tillit som midtstopper selv om han holdt på å kløne det skikkelig til mot Partick Thistle. Griffiths er allerede nevnt, men hvilken spiller Celtic har fått takk i Olivier Ntcham! Franskmannen var et skikkelig "beist" på midten med sin fysikk, men levererte også den ene lissepasningen etter den andre. Han og Scott Brown så ut til å trives sentralt midten og begge var sterkt delaktige i den fantastiske seieren på Celtic Park i går kveld.

I forrige sesong møttes også de samme klubbene i kvalifisering og da gikk Celtic seirende ut med 3-2 sammenlagt etter at Moussa Dembele satte inn et straffespark på overtid i returkampen på Celtic Park. Den første halvtimen var også jevn i går kveld med målsjanser til begge lag. Etterhvert fikk Celtic mer og mer tak på kampen, spilte taktisk klokt i forsvar og skapte målsjanser på overganger. Mye takket være Ntchams ballvinnende egenskaper på midten - han blir bare bedre og bedre i Celtic-trøya! Scott Sinclair hadde Celtics første målsjanse i kampen, men avslutningen hans på Griffiths´hjørnespark var ikke presis nok. Griffiths kom nærme med en god "heading". Dessvere for Celtic gikk den rett på Astanas målvakt Aleksandr Mokin. Etter 32 minutter fikk endelig Celtic lønn for strevet - Rogic tok grep og gikk alene gjennom Astanas forsvar. Avslutningen var god, men ballen hadde ikke gått i mål dersom ikke Evgeni Postnikov hadde vært borti ballen. Like etter kunne samme mann gjort det godt igjen med en meget god "heasing" like utenfor stolpen til Craig Gordon.

Tre minutter før pause doblet Sinclair Celtics ledelse - Rogic fant engelskmannen med et perfekt stikkball og alene med Mokin gjorde han ingen feil. Da kokte det virkelig på et fullsatt Celtic Park og det skulle komme mer å juble for. Celtic hadde også ytterlige en ball i nettet føt hvilen, men Griffiths ble feilaktig avblåst for "offside". Det var vanskelig å se for den ellers meget gode rumenske dommeren, men TV-bildene i pausen viste at Griffiths var hårfint "onside" da han mottok pasningen var Kieran Tierney. Rogic, Griffiths og Sinclair var involvert i Celtics tredje mål etter 60 minutter. Det endte med at Sinclair elegant satte inn sitt andre mål for kvelden. Ntcham serverte Forrest en lissepasning da Celtic gikk opp til 4-0. Griffiths fastsatte sluttresultatet to minutter på overtid. Ballen gikk via en Astana-spiller, men Griffiths fikk kreditert scoringen. Griffiths jobbet utrettelig gjennom hele kampen og Dembele må kjempe for å ta tilbake spissplassen!

Green Brigade var tilbake på sin vante plass i "safe standing" området på Lisbon Lions Stand. De hadde en meget flott tifo med teksten: "We are not here to take part. We are here to take over". Stemningen var elektrisk og det er svært mye som tyder på det blir flere slike kvelder utover høsten! Rodgers´mannskap begynner virkelig å ta form og Celtic virker mye sterkere nå i forhold til samme tidspunkt i fjor.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Simunovic, Bitton, Tierney; Brown, Ntcham; Forrest (Armstrong 82), Rogic (McGregor 63), Sinclair; Griffiths Ikke benyttet: de Vries, Ralston, Ajer, Miller og Benyu Gult kort: Brown og Tierney Tilskuere: ca. 60.000 Celtics beste: Griffiths