Nok en frustrerende kamp!
23.08.2018
Kveldens oppgjør i kvalifiseringen til gruppespillet i Europa League var Celtics tiende kamp så langt i sesongen 2018/19 - og med hånden på hjertet så har klubben til gode å spille en ordentlig god kamp. Verst er det at Celtic på disse ti kampene har sluppet inn hele åtte baklengsmål og de fleste av dem har skyldes svakt forsvarsspill. Oppgjøret mot litauiske Suduva i kveld var ikke noe unntak i så måte. 1-1 på bortebane i Europa er egentlig ikke så dårlig, men Celtic kan så mye mer og derfor er det frustrerende å følge klubben for tiden.

Brendan Rodgers gjorde hele seks endringer i forhold til laget som startet mot Partick Thistle i ligacupen på lørdag. En som fikk fornyet tillit var unggutten Mickey Johnston - og 19-åringen tok vare på muligheten og var en av de bedre spillerne på banen i kveld. Ellers så er det vært å merke seg at siste ukes mest omtalte spiller, Dedryck Boyata, var igjen i Glasgow vist nok med en ryggskade. Celtic fikk den best mulige starten i kampen og ble belønnet allerede etter tre minutters spill. Johnston la en presis ball inn i feltet som Olivier Ntcham satte hodet på. Totalt mot spillets gang utlignet Suduva til 1-1 etter 13 minutter - målet kom på et frispark hvor Ovidijus Verbickas fikk stå totalt umarkert inne i feltet. Nok et unødvendig baklengsmål hvor kommunikasjonen mellom Craig Gordon og midtforsvaret var totalt fraværende.

Celtic fortsatte presset og like etter utligning var James Forrst nære ved å doble Celtics ledelse. Kun en mesterlig redning av Suduvas målvakt hindret dette. Johnston og Ajer misbrukte hver sin gode mulighet i siste halvdel av omgangen og like før slutt reddet hjemmelagets målvakt et hederlig forsøk fra Callum McGregor. Første halvdel av andre omgang ble en svak affære da Celtic knapt spilte seg til en målsjanse overhodet. Takket være to meget gode redninger av Gordon så klarte ikke hjemmelaget å utnytte Celtics svake spill.

Rodgers gjorde en dobbeltbytte etter 66 minutter da han satte inn Emilio Izaguirre og Leigh Grifiths. Det ga Celtic mer "trøkk" fremover på banen, men det offensive spillet stoppet opp innenfor Suduvas straffefelt. Moussa Dembele satte en god avslutning i nettveggen og Ajer kom nærme med en "heading" på et hjørnespark. Suduva var ikke noe stort lag og Celtic bør så absolutte avgjøre om en uke og sikre seg avansement til gruppespillet i Europa League.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Gamboa (Izaguirre 66), Ajer, Simunovic (Lustig 53), Tierney; Brown, Ntcham; Forrest, McGegor, Johnston (Griffiths 66); Dembele Ikke benyttet: Bain, Kouassi, Rogic og Sinclair Gult kort: Izaguirre Tilskuere: ca. 6.000 Celtics beste: Ntcham