Nok en god gjennomført kamp
16.10.2016
Celtic gjennomførte nok en god kamp mot Motherwell i går ettermiddag. Seieren burde ha vært større enn 2-0 basert på spill og målsjanser, men Celtic virker rett og slett bunnsolide om dagen! Liam Henderson fikk sin første kamp fra start på midtbanen i Nir Bittons skadefravær og unggutten med et låneopphold i Rosenborg bak seg klarte seg meget bra. Han var en av tre endringer i forhold til laget som startet med Dundee for 14 dager siden. Mikael Lustig pådro seg en kneskade under landskampoppholdet og ble erstattet av Christian Gamboa. Stuart Armstrong kom inn Tom Rogic i den offensive rollen sentralt på midtbanen.

Henderson og Armstrong hadde hver sin gode målsjanse innledningsvis, men ved begge anledningene var ikke avslutningene presise nok. Formsterke Moussa Dembele burde ha scoret etter et drøyt kvarter etter godt forarbeid av James Forrest. Dessverre for Celtic spilte Motherwells målvakt Craig Samson en meget god kamp og reddet mesterlig. Like etter var Erik Sviatchenko nærme med en god "heading". Celtic gikk fullt fortjent opp til 1-0 ved Scott Sinclair etter 18 minutters spill - og nok en gang var Forrest involvert med et godt løp og en presis pasning. Avslutningen til Sinclair var det klasse over - han klinket til og sendte ballen kontant opp i nettaket! Celtic fortsatte presset i resten av omgangen, men skapte ikke de aller største målsjansene. Demeble hadde en god muliget på en kontring igangssatt av Scott Brown og ikke minst kampens store spiller Kieran Tierney. På tampen av 1. omgang nærmest danset venstrebacken seg gjennom hele Motherwells forsvar på egenhånd og viste teknikk av høy klasse. Dessverre så gikk avslutningens hans i tverrliggeren.

Samson kom i fokus tidlig i 2. omgang med en god dobbeltredning fra Brown og Dembele. Sinclair hadde en god muliget til å gå opp til 2-0 etter 56 minutter, men nok gang var Samson med på notene. Rodgers satset offensivt og satte inn Leigh Griffiths og Patrick Roberts i den siste snaue halvtimen for å få flere mål. Tidligere Celtic-kaptein Stephen McManus reddet Sinclairs skudd på streken og vingen hadde også en meget god mulighet etter 75 minutter. Det siste forsøket burde gitt uttelling, men Samson var i det umulige hjørrnet. Tre minutter før slutt fikk endelig Celtic sitt andre mål. Det måtte et straffespark til - Dembele ble soleklart revet ned og tok selv det påfølgende straffesparket.

Som nevnt innledningsvis var dette nok god gjennomført kamp av Celtic. Likevel vil onsdagens Champions League kamp mot tyske Borussia Mönchengladbach bli en pekepinn på hvor gode Celtic er akkurat nå. Dette blir på mange måter sesongens viktigste kamp og det helt av gjørende om Celtic klarer avansement fra gruppespillet.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Gamboa (Griffiths 61), Simunovic, Sviatchenko, Tierney; Brown, Henderson; Forrest (Toure 84), Armstrong (Roberts 61), Sinclair; Dembele Ikke benyttet: de Vries, Izaguirre, Christie og McGregor Gult kort: Henderson og Brown Tilskuere: 54.159 Celtics beste: Tierney