Nok et stortap i Europa!
23.11.2017
Celtic gikk på nok et stortap i Champions League i går kveld da Paris Saint-Germain (PSG) ble altfor sterke og vant til slutt 7-1. Det hjalp lite at Celtic tok ledelsen allerede etter 57 sekunder på et praktmål av Moussa Dembele og startet kampen meget bra med offensivt spill og høye press. Etter åtte minutter utlignet Neymar til 1-1 og fra dette tidspunkt var det kun et lag på banen. Brendan Rodgers satset som vanlig offensivt og startet med tre midtstoppere tilsvarende som i den forrige kampen i Champions League mot Bayern München. Jozo Simunovic var tilbake i laget etter å ha vært ute med skade i åtte uker. Også Olivier Ntcham fikk muligheten og franskmannen var en av få spillere som fikk "godkjent" i går kveld. På tampen av 1. omgang skulle Celtic ha hatt et straffespark da Dembele ble lagt i bakken, men den greske dommeren valgte å ikke blåse.

Kampen i går kveld viste med all tydelighet at Celtic trenger å styrke midtforsvaret hvis klubben fremdeles skal hevde seg i Europa. Med all tydelighet så mangler Celtic en leder i de bakre rekker og det må være Rodgers´førsteprioritet når overgangsvinduet åpner i januar 2018! I Skottland går det stort sett bra, men hver gang Celtic møter god europeisk motstand så kommer svakhetene frem med en gang. En "rusten" Jozo Simunovic slet fælt med løpene til Kylian Mbappe og det hjalp ikke at Mikael Lustig måtte forlate banen med en skade i foten allerede etter tolv minutters spill. Selv om PSG er blant det ypperste i Europa for tiden med en fryktet angrepstrio, kom fem av de syv baklengsmålene i går kveld som et resultat av svakt forsvarsspill og dårlig press i midtbaneleddet. Kaptein Scott Brown spilte av en sine svakeste kamper på lenge - han ble løpende altfor mye i mellom og mistet ballen for lett ved flere anledninger. Brown må ta på seg hovedansvaret for vertenes to første mål!

Seieren var PSGs største i Champions League noesinne og klubben satte også ny rekord med 24 mål i puljespillet med en kamp igjen å spille. Borussia Dortmund hadde en gamle med 21. Celtics mål etter 57 sekunder var også det første målet PSG slapp inn i Champions League denne høsten. Målet kom etter et innøvd hjørnespark hvor Ntcham sendte en lav ball til Dembele som på direkten la ballen elegant i lengste kryss utagbart for PSGs målvakt.

Celtic må bare glemme denne kampen så raskt som mulig og lade opp til søndagens ligacupfinale. Klarer Rodgers å ta sin fjerde strake tittel(?) eller blir det Motherwell som kommer til å sette en stopper for Celtics hjemlige seiersrekke? Faktisk så møter Celtic Motherwell i sine neste tre kamper!

Celtic (3-4-2-1): Gordon; Lustig (Bitton 12), Boyata, Simunovic; Forrest, Brown, Ntcham (Kouassi 68), Tierney; McGregor, Rogic; Dembele (Griffiths 75) Ikke benytet: de Vries, Armstrong, Sinclair og Roberts Gult kort: Bitton og Simunovic Tilskuere: ca. 45.000 Celtics beste: Ntcham