Celtic Supporters Club in Norway
Ny festkveld på Celtic Park!
25.10.2019
Celtic og Lazio møttes for første gang i en obligatorisk kamp i går kveld. Det ble nok en festforestilling på Celtic Park hvor hjemmelaget til slutt seirende av banen med tre verdifulle poeng. Kampen var jevnspilt og Neil Lennon hadde all grunn til å være stolt av sine spillere. Det var første gang siden oktober 2007 at Celtic slo en italiensk klubb i Europa. Også den gangen endte det 2-1. Lennon valgte  å foreta to endringer i forhold til laget som startet mot Ross County på lørdag. Hatem Elhamed og Ryan Christie var tilbake i startoppstillingen.   

Hjemmelaget åpnet kamp klart best, men dessverre så var ikke Lennons utvalgte presise nok i det siste trekket. Det ble for mange halvsjanser som ble forspilt ved en for dårlig siste pasning. Spesielt Mohamed Elyounoussi var ikke heldig med sine pasninger. Christie hadde Celtic første store målsjanse med et skudd i stolpen. Odsonne Edouard og Callum McGregor misbrukte begge hver sin brukbare målsjanse. Mot spillets gang kontret Lazio inn 0-1. Italienerne vant ballen og satte fart fremover. Det var ingen tvil om at Lazio var mye mer pasningssikre og kliniske enn Celtic. Dessverre så var Bolingoli-Mbombo total feilplassert da Lazio vant ballen og Manuel Lazzari fikk en ganske enkel oppgave alene med Fraser Forster. 

Lazio kom best i gang etter hvilen, men skapte ikke de helt store målsjansene. Lennon gjorde et meget godt trekk da han erstattet Elyounoussi med Tom Rogic midtveis i 2. omgang. Tanken var å gi Edouard på topp mer støtte og dette fungerte meget bra. Lazio hadde et skudd i stolpen etter nok en god kontring, men i de siste tjue minuttene våknet Celtic mer til liv. Det var derfor ikke ufortjent av Christie utlignet til 1-1 etter 67 spilte minutter etter et meget godt forarbeid av Edouard. Ett minutt før full tid fikk Celtic hjørnespark med Christie som eksekutør. Christopher Jullien var høyest og "headet" ballen utagbart ned i høyre hjørne for Lazios målvakt. Da kokte det virkelig på Celtic Park!

På overtid vartet Forster opp med en reaksjonsredning i verdensklasse på skuddet fra Danilo Cataldi. Fantastisk prestasjon av den storvokste målvakten! Celtic leder nå gruppe E i Europa League et poeng foran CFR Cluj. På søndag venter Aberdeen i vanskelig bortekamp i den skotske ligaen. 

Celtic (4-2-3-1): Forster; Elhamed (Bitton 83), Jullien, Ajer, Bolingoli-Mbombo (Hayes 85); Brown, McGregor; Forrest, Christie, Elyounoussi (Rogic 65); Edouard Ikke benyttet: Gordon, Bauer, Sinclair og Bayo Gult kort: Elyounoussi, Jullien og Ajer Tilskuere: 56.172 Celtics beste: JullienCSCN på Facebook

CSCN på Twitter