Oppgaven ble for stor!
14.09.2016
Gårdagens Champions League kamp mot Barcelona viste med all tydelighet den enorme forskjellen det er  på hjemlig skotsk fotball og de aller beste klubbene i Europa. Selv om Celtic hang relativt greit med før pause, var det ingen tvil om at oppgaven ble for stor etterhvert. Fem baklengsmål på de siste 45 minuttene forteller det meste! Til slutt endte det med et 0-7 tap og det største nederlaget for Celtic i Europa var et faktum. Nå skal det sies at Barcelona spilte fantastisk fotball i går kveld, og det er langt bedre lag enn Celtic som helt sikkert også hadde tapt.

Christian Gamboa fikk sin debut for Celtic som høyreback i en 5-4-1 formasjon. Totalt gjorde Brendan Rodgers to bytter i forhold til laget som startet mot Rangers på lørdag - da Patrick Roberts fikk tillit foran James Forrest. Barcelona på sin side stilte med sitt beste mannskap med Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar på topp - og denne trioen stod bak seks av Barcelonas mål. Kapteinen Andres Iniesta satte inn det siste (og Barcelonas fjerde) på et meget godt langskudd. Da viste lystavla på Camp Nou 59 minutter, kampen var i realiten avgjort og det var først og fremst i de siste 30 minuttene at Celtic ble ydmyket totalt.

Det første målet kom allerede etter tre minutter ved Lionel Messi etter det første av mange meget gode angrep. Barcelona spilte den fotballen de kanskje er aller best på i Europa med stor bevegelse, presise pasninger og gode løp. Celtic hadde en mulighet da Moussa Dembele ble soleklart felt av Barcelonas målvakt Marc-André ter Stegen og tok selv straffesparket som dessvererre ikke var godt nok plassert. ter Stegen fikk gult kort i den situasjonen, og var heldig som ikke fikk det røde. Like etter doblet Barcelona ledelsen - også denne gangen ved Messi. Celtic kan være godt fornøyd med gjennomføringen av 1. omgang - det var som nevnt etter hvilen at oppgaven for alvor ble for stor...

Dorus de Vries overbeviste ikke i går kveld og Barcelonas 3. mål på et frispark fra Neymar burde han absolutt ha reddet. Dessverre reagerte han for seint og slo ballen i eget nett istedenfor over mål. Muligens burde han også ha reddet Barcelonas første mål, men langskuddet fra Iniesta hadde han ingen mulighet på! Resten av omgangen ble en ren forsvarskamp fra Celtics side. Celtic var uheldige da dommeren overså en klar "offside" ved Luis Suarez første mål (og Barcelonas 6-0 scoring), men konklusjonen er at Celtic i går kveld tapte for et klart bedre lag! Nå gjelder det å reise seg til nye oppgaver fremover!

Celtic (4-5-1): de Vries; Gamboa, Lustig, Toure, Sviatchenko (O´Connell 68), Tierney; Roberts (Armstrong 68), Brown, Bitton (McGregor 76), Sinclair; Dembele Ikke benyttet: Gordon, Izaguirre, Forrest og Rogic Gult kort: Brown Tilskuere: 73.290 Celtics beste: Ingen