Overtidsmål reddet Celtic
16.12.2021
En "heading" syv minutter av Anthony Ralston overtid sikret Celtic tre viktige poeng i borteoppgjøret mot Ross County i går kveld. Selv om Celtic nok en gang var overlegne i banespillet, måtte laget virkelig slite mot et hardkjempende hjemmelaget. Ange Postecoglou valgte å bruke Liel Abada som enslig og gi Adam Montgomery en ny mulighet på venstre kant.

Celtic tok ledelsen etter 21 minutter ved nevnte Abada. Målet kom etter et meget godt angrep av Celtic hvor Liam Scales var nest sist på ballen. Landsmannen Nir Bitton hadde også en god mulighet på et hjørnespark hvor ballen nesten gikk i målet. Takk være en meget god redning av målvakt Ashley Maynard-Brewer stod det fortsatt 1-0 til Celtic. Hjemmelaget utlignet til 1-1 etter 57 minutters spill og mot spillets gang da Jack Baldwin satte ballen bak Joe Hart etter et hjørnespark.

Dramatikken startet da Carl Starfelt fikk en albue i ansiktet og måtte få behandling av Celtics medisinske apparat. Dommer Alan Muir unngikk å gi Ross Countys Jack White et gult kort for hendelsen. I stedet var det Starfelt som fikk det gule kortet etter protester! Med drøye ti minutter igjen å spille fikk svensken sitt andre gule kort og måtte forlate banen. Meget svak kampledelse av Muir! Unggutten Owem Moffat  som i høst har vært en av profilene på Celtic B lag i Lowland League, fikk sin førstelagsdebut for Celtic og klarte seg godt.

Syv minutter på overtid steg Ralston til værs og "headet" innbytter Tom Rogics presise innlegg bak Maynard-Brewer. Da eksploderte det blant de mange tilreisende Celtoc-suppporterne! Ralston har blitt en "kultfigur" og viste nok en gang at han aldri gir opp.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Scales; Turnbull, Bitton (Rogic 75), McGregor; Juranovic, Abada og Montgomery (Moffat 63) Ikke benyttet: Bain, Welsh, Taylor, Shaw og Henderson Rødt kort: Starfelt Gult kort: Starfelt og Scales Tilskuere: 5.592 Celtics beste: Turnbull