Reservepreget Celtic tapte
13.08.2016
Et reservepreget Celtic tapte 0-2 mot Inter i Limerick i Irland i kveld. Dette var Celtics tredje kamp i International Champions Cup. Egentlig skulle Celtic ha møtt byrival Partick Thistle i ligaoppgjør på hjemmebane, men denne kampen er utsatt. Det mest overraskende i kveldens kamp var at Brendan Rodgers valgte Nadir Ciftci som kaptein! Dedryck Boyata spilte sin første kamp siden han ble skadet i semifinalen mot Rangers i april. Inter på sin side stilte med et meget sterkt mannskap og vant til slutt fortjent 2-0 etter mål av Eder og Antonio Candreva, selve om det unge Celtic-mannskapet kjempet godt.

Inter åpnet kampen best og haddet et par store målsjaner innledningsvis, men Leo Fasan i Celtics mål imponerte mellom stengene. Celtics første store målsjanse kom etter 20 minutter ved Ryan Christie. Uheldigvis for Celtic var ikke langskuddet hans presist nok. Stefan Johansen reddet på streken midtveis i 1. omgang og like etter misbrukte Stuart Armstrong en god mulighet. Inters første mål kom på overtid i en sitasjon hvor Saidy Janko burde ha klarert ballen.

Efe Ambrose erstattet Boyata etter pause og hadde en "heading" like over helt i starten av 2. omgang. Etter en snau times spill misset Ciftci Celtics største målsjanse da han sendte Armstrongs gode pasning i tverrliggeren. Inter punkterte kampen etter 71 minutter da de gikk opp til 2-0 da Candreva lobbet over Fasan. Celtics 22 år gamle italienske målvakt stod en meget god kamp og kunne ikke hindre noen av baklengsmålene. Kristoffer Ajer og nevnte Christie var begge blant Celtics beste spillere i kveld.

Celtic (4-3-3): Fasan; Janko, Boyata (Ambrose 46), McCart, Izaguirre; Henderson, Ajer, Johansen; Christie, Ciftci (Aitchison 76) og Armstrong Ikke benyttet: Doohan, Ralston, Miller, Hendry og Johnston