Celtic Supporters Club in Norway
Sesongbeste av Celtic
27.09.2020
Celtic slo til tilbake etter den ikke altfor gode kampen i Riga på torsdag og vartet opp med sesongbeste mot Hibernian i ettermiddag. Neil Lennon gjorde tre endringer i forhold til laget som startet mot FC Riga. Jeremie Frimpong, Albian Ajeti og Mohamed Elyounoussi var alle tilbake i startoppstillingen. De to sistnevnte kjenner hverandre godt fra før fra tiden de spilte sammen i FC Basel. Nok en gang startet Odsonne Edouard på benken.  Hibernian har hatt en meget god start i Scottish Premiership i 2020/21-sesongen, men i ettermiddag kom Edinburgh-klubben til kort mot et meget godt Celtic.

Allerede etter syv minutters spill tok Celtic ledelsen 1-0 på et meget godt plassert langskudd av Callum McGregor. Ryan Christie spilte en ball tversover til MvGregor og sistnevnte hadde tid og rom å finjustere siktet. Alltid bevegelige og lynraske Frimpong var et av Celtics viktigste våpen i ettermiddagens kamp. Nederlenderen løp opp og ned langs høyresiden hele kampen og skapte mye. Han må imidlertid forbedre kvaliteten på innleggende sine, men det er grenser hvor mye det er lov å forlange av en 19-åring. Det var imidlertid Christie og Elyounoussi som var involvert i oppbyggingen til Celtics andre mål etter 35 minutter. Nordmannnen fikk skutt, men ballen gikk rett på Hibernians gode målvakt Ofir Marciano. Spissmakker Ajeti var påpasselig fremme på returen og satte ballen enkelt i nettet. Dessverre så ble Ajeti skadet i situasjonen. Det så ut som om han pådro seg en "hamstring" skade og byttet ut med Edouard. 

Celtic fortsatte presset resten av omgangen. Nok en gang med Frimpong og Christie i to av hovedrollene. Sistnevnte sendte en ball inn i feltet like før pause, men verken Greg Taylor eller Elyounoussi klarte å sette den i mål. Lennon valgte å bytte ut Christie ved halvtid og erstatte ham med David Turnbull. Tydeligvis hadde Christie pådratt seg en smell i løpet av omgangen. Turnbull viste imidlertid at han at er en meget god spiller i den omgangen han fikk spille. Celtic var nærme å gå opp 3-0 innledningsvis i 2. omgang. Taylor sendte nok en presis ball fra venstrekanten, men verken Elyounoussi på første stolpe etter Frimpong på bakerste fikk ballen over Hibernians mållinje. Turnbull testet Marciano ved et godt slått frispark etter 53 minutter,  men den israelske landslagsmålvakten fikk slått ballen over tverrliggeren. Like etter ble Edouards "heading" reddet på streken av Paul McGinn. 
 
I det 78 minutt sendte Turnbull Elyounoussi i gjennom med en perfekt slått ball. Alene med Marciano var Elyounoussi som vanlig rolig, fintet ut Marciano og satte ballen beina hans. Da var kampen i realiteten avgjort. Lennon valgte å gi trioen Olivier Ntcham, Ismaila Soro og Patryk Klimala muligheten helt på tampen. Edouard misbrukte en mulighet til å gå opp til 4-0, men Marciano var med på notene og reddet. Oppsummert var det mange spillere som stod frem i kveld. Noen av dem er allerede nevnt, men også Scott Brown og Nir Bitton fortjener å bli nevnt. Kaptein Brown fikk hard medfart etter kampen i Riga på torsdag, men i ettermiddag var han tilbake på høyden. Nå venter en reise til Bosnia til uken med kvalifisering til gruppespillet til Europa League på programmet. Det er unødvendig å skrive at dette er en "must win" for Celtic. 

Celtic (3-5-2): Barkas; Bitton, Duffy, Ajer; Frimpong, Brown (Ntcham 82), McGregor (Soro 86), Christie (Turnbull 46), Taylor; Ajeti (Edouard 37) og Elyounoussi (Klimala 82) Ikke benyttet: Bain, Elhamed, Rogic og Griffiths Gult kort: Ingen Celtics beste: McGregor


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter