Sesongbeste i en omgang!
30.01.2020
Celtic tok i går med seg tre nye viktige poeng hjem til Glasgow etter 3-0 over St Johnstone. Alle tre målene kom i 1. omgang og da Celtic var virkelig gode. Fotballen Celtic leverte før pause i Perth i går kveld var sesongbeste og det holdt i massevis til nok en seier i Scottish Premiership. Neil Lennon valgte å stille med en 3-5-2 formasjon og i forhold til laget som startet mot Ross County på lørdag. Dette betød et gjensyn med Kristoffer Ajer, Greg Taylor og Odsonne Edouard i startoppstillingen.

Det var et meget offensivt Celtic som startet 1. omgang og Olivier Ntcham var mannen bak lagets første målsjanse da han avsluttet en kontring med bra skudd.  Like etter "headet" Leigh Griffiths like utenfor. Ved denne anledningen var det Taylor som slo innlegget. Seks minutter stod det på kampuret på St Diarmid Park da Ntcham ga Celtic ledelsen helt fortjent 1-0. Målet kom etter et mesterlig angrep iscenesatt av Edouard og James Forrest. Sistnevne slo et perfekt til Ntcham som raget høyest inne i feltet til hjemmelaget. Celtic fortsatte presset og Griffiths kom nære med et skudd fra kloss hold. Også Callum McGregor ville være med på leken og var svært nære 2-0 etter et drøyt kvarter med et langskudd. Banens beste i går kveld - Forrest - traff målet etter 20 minutters spill da han plasserte ballen utagbart bak vertenes målvakt Zander Clark. Både Griffiths og Edouard hadde hver sin gode målsjanse like etter, men da stod Clark i veien. Celtics tredje scoring for kveld var en leksjon i effektiv fotball - Taylor dro seg fri på venstresiden og Griffiths møtte innlegget hans på direkten. Dermed var kampen i realiteten avgjort etter kun 27 spilte minutter. På dette tidspunktet burde Celtic ha ledet med minst tre mål til.

Resten av kampen ble naturlig nok et realt antiklimaks. Celtic hadde gjort jobben og tok ikke flere sjanser enn nødvendig. Jozo Simunovic måtte forlate banen med en skade i pausen og ble erstattet av Moritz Bauer. Lennon valgte da å legge orm til 4-4-2. St Johnstone skapte et par gode målsjanser i begynnelsen av 2. omgang. Heldigvis for Celtic var Fraser Forster med på notene og fikk avverget. Mikey Johnston erstattet Griffiths og unggutten kom etterhvert i rampelyset. Han vært på banen omtrent i ti minutter da han fikk en smell i kneet. På det tidspunktet stod Lennon klar til å sette inn Patryk Klimala. Johnston signaliserte at han ville klare å spille ut kampen og Klimala kom inn. Polakken var livlig og var like ved å øke til 4-0 kun minutter etter at han kom inn. Han var noen få centimetere unna å omsette Taylors innlegg  til tellende resultat.  Det skulle vise seg at Johnston ikke var i stand til å avslutte kampen. Lennon var tydelig irritert og takket ikke en Johnston for kampen da han gikk av.

Undersøkelser i dag viser at Johnston må belage seg på et langt skadeopphold og kanskje ryker resten av vårsesongen for unggutten. Det skotske overgangsvinduet stenger på fredag kveld og det skal bli spennende å se om Celtic forsøker å forsterke spillerstallen ytterligere. Med Johnston mulig ute, kan dere  være mulig at klubber forsøker en venstreving til. En midtstopper til har også vært nevnt. Uansett det skal bli spennende på følge "deadline day" på fredag kveld.

Celtic (3-5-2): Forster; Simunovic (Bauer 46), Jullien, Ajer; Forret, Brown, McGregor, Ntcham, Taylor; Edouard (Klimala 82) og Griffiths (Johnston 67) Ikke benyttet: Gordon, Hayes, Christie og Rogic Gult kort: Ingen Tilskuere: 8.743 Celtics beste: Forrest