Sesongbeste mot Livingston
11.04.2021 Kl.15:13
Livingston har vist seg som en vanskelig motstander og  de tre foregående oppgjørende i Scottish Premiership har endt med to uavgjort et tap for Celtic. På Celtic Park i går ettermiddag var det ingen tvil om hvem som var best best da Celtic vartet opp med sesongbeste og en meget komfortabel 6-0 seier. Greg Taylor og Mohamed Elyounoussi var begge tilbake i startoppstillingen og de to eneste endringene John Kennedy gjorde i forhold til laget som startet mot Falkirk i den skotske cupen for en uke siden.

Celtic åpnet kampen best og produserte et par halvsjanser innledningsvis ved Callum McGregor og Odsonne Edouard. Det skulle imidlertid ta en halvtime før det første målet kom på et meget godt angrep hvor David Turnbull og Edouard begge var involvert før James Forrest kunne sette ballen i nettet.  Avslutningen var meget godt utført av Forrest da han satte skuddet helt inne ved stolperoten. Ni minutter seinere doblet Turnbull ledelsen da han brystet inn Elyounoussis presise innlegg fra venstrekanten. Edouard misbrukte en mulighet til et tredje mål før hvilen, men han kom for skrått mot gjestenes målvakt Robbie McCrorie.

Elyounoussi hadde to gode målsjanser umiddelbart etter pause. På den siste fikk McCrorie med nød og neppe slått ballen til hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket satte Celtic sitt tredje mål. Scott Brown kastet seg frem og "headet" mot mål og ballen gikk via Jack Fitzwater og skiftet retning. Kun fire minutter seinere punkterte Elyounoussi kampen med et meget flott langskudd fra nesten 20 meter. Gjestene fra Livingston skapte ikke mye i denne kampen, men hadde en stor mulighet like etter. En meget god reaksjonsredning fra Scott Bain avverget baklengsmål.

Edouard misset nok en stor målsjanse før Elyounoussi satte inn sitt andre mål for dagen. Målet kom etter et soloraid av Kristoffer Ajer. Den norske midtstopperen gikk over hele banen og slapp ballen til sin landsmann som ikke hadde noen problemer med å treffe mål. Tre minutter før slutt fastsatte innbytter Ryan Christie sluttresultatet til 6-0. Christie erstattet Forrest som måtte forlate banen med en smell. Forhåpentligvis er det ingen alvorlig skade på en Forrest som har vært så savnet i Celtic.

Elyounoussi er nå oppe i 10 mål i Scottosh Premiership og det er tydelig at nordmannen trives i rollen som venstreving hvor kan bruke hurtigheten og teknikken sin. I altfor mange kamper denne sesongen har Elyounoussi blitt brukt i feil posisjoner. Om en uke venter et nytt Glasgow-derby da Celtic reiser til Ibrox i 4. runde i den skotske cupen.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Kenny, Ajer, Welsh, Taylor; Brown (Soro 75), McGregor; Forrest (Christie 58), Turnbull (Rogic 68), Elyounoussi (Griffiths 75); Edouard (Ajeti 68) Ikke benytttet: Barkas, Duffy, Bitton og Laxlat Gult kort: Ingen Celtics beste: Elyounoussi