Sinclair avjorde i debuten!
07.08.2016
Hvilken dag for Scott Sinclair! Tidligere i dag signerte han en kontrakt på fire år med Celtic og kun timer seinere avgjorde han ligaåpningen mot Hearts i Edinburgh. Brendan Rodgers valgte å sette sin tidligere elev rett på innbytterbenken og angret nok ikke på dette i etterkant! Kolo Toure fikk også sin første kamp fra start da han og ungutten Eoghan O´Connell dannet midtstopperduoen. Som vanlig ble kampen på Tynecastle en tøff batalje og ettermiddagens dommer John Beaton delte ut hele 11 gule kort hvorav fire til Celtic-spillere. Likhet var det en underholdene og meget god kamp mellom to lag som satset offensivt og ville vinne.

Celtic tok ledelsen etter åtte minutters spil ved James Forrest. Målet kom etter et meget godt angrep av gjestene - Callum McGregor dro seg fri på kanten, men mistet ballen og Forrest var på plass og "curlet" elegant ballen i mål. Stuart Armstrong stod i "offside" posisjon, men dommeren vurderte at midtbanespilleren ikke var involvert i spillet. Ikke lenger etter misset tidligere Celtic-spiller Tony Watt (utlånt fra Charlton Athletic) på en 100% sjanse da han "headet" utenfor tomt mål. Leigh Griffiths holdt på å score på et utspark fra Caig Gordon. Dessverre for toppscoreren kom ballen litt for "brått" på ham og han fikk ikke avsluttet presist nok. Forrest spilte en meget god kamp og burde ha økt Celtics ledelse med et godt skudd ti minutter før hvilen. Heldigvis for hjemmelaget var målvakt Jack Hamilton med på notene. Hearts reduserte på et "billig" straffespark da Jamie Walker ramlet over ende i en duell med Kieran Tierney. Imidlertid var situasjonen vanskelig for dommer Beaton, men TV-bildene viste at det ikke var særlig kontakt mellom Tierney og Walker. Sistnevnte tok straffesparket selv og utliget til 1-1.

Griffiths hadde kampens første store målsjanse i 2. omgang, men Hearts´midtstopper Igor Rossi reddet mesterlig på streken. Da hadde først Hamilton gitt en retur på Dembeles gode skudd. Hearts ga virkelig Celtic kamp til døra og Watt misset en ny god mulighet. Heldigvis for Celtic var Gordon fikk Gordon en hånd på ballen. Dembele fikk et skudd blokkert og kampen "bølget" frem og tilbake. Connor Sammon og Robbie Muirhead hadde hver sin gode mulighet for Hearts. Det så til å gå i mot uavgjort, men ni minutter før slutte kontret Celtic ved Griffiths. Han spilte ballen presist til innbytter Sinclair som har gått på et langt løp og satte ballen bak Hamiliton i Hearts´mål. Hvilket helhjertelig innsats av den tidligere Aston Villa-splleren!

Rodgers skal også ha honnør for en taktisk gjennomført god kamp. Han har tydeligvis evjen til å endre system og taktikk undrrveis og begge de to første byttene (av Sinclair og Rogic) var med på å avgjøre kampen. Celtic fikk dermed meget god start på den nye sesongen i og med at både Rangers og Aberdeen avga poeng. Forrest er allerede nevnt, men Celtics bestemann i ettermiddag var kaptein Scott Brown med sin beste kamp på lenge. Det oste virkelig spilleglede og innsats av "Broony" i ettermiddag!

Celtic (4-4-2): Gordon; Lusitg, Toure, O´Connel (Rogic 73), Tierney; Forrest, McGregor, Brown, Armstrong (Sinclair 61); Griffiths (Janko 83) og Dembele Ikke benyttet: Fasan, Izaguirre, Johansen og Ciftci Gult kort: Gordon, Brown, Sinclair og Dembele Tilskuere: 16.777 Celtics beste: Brown