Sjette strake for Celtic!
07.02.2019
Celtic fortsatte den flotte formen laget har hatt i 2019 og tok i går kveld sin sjette strake seier med 2-0 over Hibernian. Dette var også den sjette kampen på rad uten baklengsmål og Celtic står bokført med imponerende 16-0 i målforskjell i 2019. Gjestene fra Edinburgh hadde ikke mye å stille opp med og Celtic vant sjansestatistikken med 8-0 målt i avslutninger på mål. Brendan Rodgers ble tvunget til å foreta tre endringer i forhold til laget som som startet mot St Johnstone på søndag. Da ble som kjent Kristoffer Ajer ble utvist og James Forrest måtte forlate banen med skade ti minutter før slutt. Jeremy Toljan fikk sin hjemmedebut og Dedryck Boyata var tilbake i startoppstillingen sammen med Timothy Weah.

Oliver Burke og Callum McGregor skapte i fellesskap den første målsjansen til Celtic, men dessverre var sistnevntes avslutning for svakt plassert. Like etter kom Scott Sinclair nærme med et godt skudd fra kanten av Hibernians straffefelt.  Det er var derfor ikke ufortjent at Celtic gikk opp til 1-0 etter 24 spilte minutter ved Ryan Christie. Målet kom etter et godt angrep på høyresiden hvor både Toljan og Weah var involvert. Celtic fortsatte presset og mot slutten av 1.omgang misset Sinclair på en god mulighet og bortelagets målvakt Ofir Marciano reddet mesterlig et skudd fra Weah.

Christie stod for Celtics første målsjanse etter hvilen etter en nytt godt angrep iscenesatt av Toljan og Weah. Dessverre  for Celtic gikk avslutningen til Christie rett på Marciano. Like etter reddet Marciano et godt forsøk fra Burke med en flott beinparade. Boyata var svære nærme å doble Celtics ledelse etter halvtime ut i 2. omgang - han møtte Christie presise frispark med hodet og kun en klasseredning av Marciano hindret 2-0. Tre minutter seinere fikk endelig Celtic lønn for strevet  - Christie fant Burke med presis pasning og sistnevnte lot ikke muligheten gå fra seg. Ballen gikk via en Hibernian-forsvarer og utmanøvrerte Marciano fullstendig.

Alt var klart for at Yakoun Issouf Bayo skulle få sin debut for Celtic. Han stod klar ferdig skiftet på sidelinja, men akkurat samtidig pådro Emilio Izaguirre seg en skade og måtte forlate banen. Rodgers måtte da sette inn Jonny Hayes istedenfor. Søndag førstkommende venter en ny kamp mot St Johnstone - denne gangen i den skotske cupen før vinteren første store test når Valencia kommer på besøk i Europa League 14. februar.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Toljan, Boyata (Bitton 74), Simunovic, Izaguirre (Hayes 82); Brown, McGregor; Burke, Christie, Sinclair (Johnston 73); Weah Ikke benyttet: Gordon, Lustig, Henderson og Bayo Gult kort: Brown Tilskuere: 56.730 Celtics beste: Brown