Celtic Supporters Club in Norway
Skottland ikke til VM
12.10.2017
Det skotske landslaget har hatt en god høst, men dessverre var ikke innspurten god nok til å sikre kvalifisering til neste års VM i Russland. Vendepunktet for Skottland kom etter at landslagssjef Gordon Strachan valgte å satse på Celtic-spillere. Skottland endte på tredjeplass med svakere målforskjell enn Slovakia. De to siste kampene ga en 1-0 seier over Slovenia på Hampden Park for en en snau uke siden og uavgjort 2-2 mot Slovakia på søndag. Selv om Scott Brown og Stuart Armstrong begge var skadet spilte kvartetten Craig Gordon, Kieran Tierney, James Forrest og Leigh Griffiths begge kampene. Sistnevnte ga Skottland ledelsen 1-0 mot Slovakia. Callum McGregor var ubenyttet reserve på sitt første landslagsoppdrag. I ettermiddag kom meldingen at Strachan trakk seg som landslagssjef. 

Sverige sikret seg kvalifisering med 8-0 hjemme mot Luxembourg selv om det ble 0-2 tap borte mot Nederland på tirsdag. Mikael Lustig startet begge kampene og svenskene sikret andreplassen med bedre målforskjell enn nettopp Nederland. Også Irland er klar for kvalifisering etter to seire mot henholdsvis Moldova og Wales. Jonny Hayes var med i Martin O´Neills tropp, men kom ikke på engang på benken. Celtic-supporter James McClean avgjorde mot Wales i Cardiff med kampens eneste mål. Nir Bitton ble byttet inn i søndagens 0-1 tap hjemme mot Spania, men verken Dedryck Boyata eller Jozo Simunovic fikk spille for henholdsvis Belgia og Bosnia. Simunovic pådro seg dessverre en skade på trening i sin første landslagsoppdrag for Bosnia. Han valgte å bytte landslag i sommer da han ikke fikk muligheten for sitt fødeland Kroatia.

Cristian Gamboa var med å sikre Costa Rica en kvalifiseringsplass med uavgjort 1-1 mot Honduras. Australia spilte to ganger mot Syria og vant knepent etter ekstraomganger. Tom Rogic spilte begge kampene - den første kampen som innbytter, men midtbanespilleren startet i returoppgjøret. Australia møter Honduras til en siste kvalifiseringskamp om en plass i VM-sluttspillet. En rekke Celtic-spillere var også aksjon for sine respektive U-21 landslag. Både Olivier Ntcham og Moussa Dembele imponerte da Frankrike  slo Montenegro og Luxembourg. Kristoffer Ajer var en nøkkelspiller da Norge overraskende slo Tyskland U-21 med 3-1 i Drammen på tirsdag. Ajer fikk skulderen ut av ledd, men fortsatte kampen! 


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter