Slått ut med æren i behold!
21.02.2019
Selv om Europa League er over for Celtic denne sesongen, var kveldens kamp på Mestalla i Valencia meget positiv for Brendan Rodgers´ utvalgte. Spillerne gjorde et ærlig forsøk med et dårlig utgangspunkt og har all grunn til å være fornøyd med kveldens forestilling. Rodgers valgte å spille med fem mann i forsvar og gjorde to endringer i forhold til laget som startet mot Kilmarnock på søndag - Jozo Simunovic og Olivier Burke var tilbake i startoppstillingen.

Celtic gikk meget offensivt ut og satte press på hjemmelaget. Det var helt tydelig at spillerne virkelig ville vise seg frem etter det forsmedelige 0-2 i Glasgow for en uke siden. Kristoffer Ajer og Jonny Hayes stod bak Celtics to første målsjanser. Ajer fikk to muligheter - det første skuddet traff en Valencia-spiller, men dessverre gikk returen høyt over mål. Hayes kom nærmere da han fikk stå alene på kanten av Valencias sekstenmeter. Et vendepunkt i kampen kom da Jeremy Toljan fikk sitt andre gule kort åtte minutter før slutt. Dette var hardt idømt av den tyske dommeren Deniz Ayatekin! Ingen av situasjonene var spesielle stygge og kanskje et gult kort til sammen, men aldri i verden et rødt! Like før pause så imponerte Scott Bain med et reaksjonsredning av høy internasjonal klasse. Målvakten hadde tyngden på feil bein, men klarte likevel å få slutt ballen over tverrliggeren.

Innledningsvis etter hvilen ble Celtic presset av et offensivt hjemmelag og kan takke sin målvakt Bain for at det ikke ble baklengsmål. I tillegg spilte trioen i midtforsvaret alle en god kamp. Celtic kom etterhvert mer inn i kampen, men Valencia var farlige på kontringer. Ajer hadde en god "heading" litt over midtveis i omgangen, men nærmere kom ikke Celtic i kveld. Etter 70 minutter kom kampens eneste mål på en meget god kontring hvor Celtic ikke hang med. Gameiro lot seg ikke be to ganger og den ellers så solide Bain var sjanseløs. Likevel Celtic leverte en av siste bedre bortekamper i Europa på lenge og

Celtic tapte for tredje gang på bortebane mot Valencia og svake statistikken på spansk jord fortsatte. På 18 kamper har Celtic tapt 15 og tre har endt uavgjort. Dermed må spillerne konsentrere seg om å sikre klubbens åtte strake skotske ligamesterskap og forhåpentligvis en cupfinale i mai.

Celtic (5-3-2): Bain; Toljan, Boyata, Ajer, Simunovic, Hayes; Brown, McGregor, Christie; Forest (Edouard 63) og Burke (Johnston 84) Ikke benyttet: Gordon, Lustig, Izaguirre, Sinclair og Weah Rødt kort: Toljan Gult kort: Brown, Toljan og Hayes Tilskuere: ca, 40.000 Celtics beste: Bain