Sløste med sjansene!
26.08.2017
Celtic skuffet hjemme mot St Johnstone i ettermiddag. Selv med et solid overtall i spill og sjanser, var Brendan Rodgers menn altfor upresise foran St Johnstones mål og sløste bort mange scoringsmuligheter. I tillegg så klønet Craig Gordon det ordentlig til da gjestene fra Perth tok ledelsen mot slutten av første omgang. Rodgers foretok to endringer i forhold til laget som startet mot Astana på onsdag - Anthony Ralston og Tom Rogic var tilbake i startoppstillingen på bekostning av Kristoffer Ajer og Callum McGregor. Utskjelte Nir Bitton - som Rodgers tok kraftig i forsvar på pressekonferansen i går - fortsatte som midtstopper sammen med Mikael Lustig.

Det ble dramatikk allerede i det første minuttet da St Johnstones Murray Davidson pådra seg en hodeskade da han kolliderte med lagkamerat Aaron Comrie og ble liggende på gressmatta i nesten seks minutter. Heldigvis så det ut til at det gikk bra med midtbanespilleren. Celtic fikk sin første målsjanse etter ti minutter ved Leigh Griffiths - han ble spilt i gjennom av Rogic, men dessverre så endte skuddet i nettveggen. Åtte minutter seinere var Lustig nær ved å gi Celtic ledelsen på en meget god "heading". I det 21. minutt var det James Forrests tur til å teste St Johnstones målvakt Alan Mannus.

Mot spillets gang gikk St Johnstone opp i ledelsen 1-0 etter klønete opptreden av Gordon. Målvakten mottok et tilbakespill fra Ralston og sendte ballen rett i beina på Liam Craig - han spilte videre til Steven McLean som satte ballen kontant i nettet. Nok et totalt unødvendig baklengsmål av Celtic. Scott Sinclair var nær ved å utligene like før lagene gikk til pause, men nok en gang reddet Mannus. Rodgers foretok to bytter i pausen og satte inn Jonny Hayes og Stuart Armstrong for James Forrest og Olivier Ntcham. Armstrong satte fart i Celtic og hadde en god mulighet ti minutter etter at han entret banen. Midtveis i omgangen skulle dommer Willie Collum ha vist ut McLean for en albue rett i ansiktet på Kieran Tierney. Helt utrolig slapp St Johnstone-spilleren unna med kun et gult kort!

Callum McGregor erstattet Ralston da Rodgers la om til tre mann i forsvar. Dette ga Celtic mer rom og tolv minutter før slutt utlignet McGregor på et meget godt skudd. I den snaue halvtimen MvGregor var på banen rakk han å markerere seg positivt. Helt på tampen misbrukte Hayes, Lustig og Sinclair hver sin mulighet til å sikre tre poeng. Dermed ble det poengdeling på Celtic Park. Aberdeen er den eneste klubben med pull pott i ligaen og leder nå to poeng foran Celtic før landslagspausen.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Ralston (McGregor 60), Bitton, Lustig, Tierney; Brown, Ntcham (Hayes 45); Forrest (Armstrong 45), Rogic, Sinclair; Griffiths Ikke benyttet: de Vries, Ajer, Simunovic og Benyu Gult kort: Lustig og Hayes Tilskuere: 58.446 Celtics beste: Sinclair