Sløste med sjansene igjen
22.04.2021
Celtic produserte mer enn nok av målsjanser til å ha burde vunnet gårsdagens kamp mot Aberdeen komfortabelt. Istedenfor trengte klubben et mål av innbytter Leigh Griffiths for å få med seg et poeng hjem til Glasgow. John Kennedy gjorde to endringer i forhold til laget som startet mot Rangers i den skotske cupen på søndag. Greg Taylor og Nir Bitton var tilbake i startoppstillingen. Sistnevnte erstattet en skulderplaget Kristoffer Ajer. Dette var forøvrig Bittons første kampen siden slutten av januar.

David Turnbull stod bak Celtics første målsjanse med et godt slått frispark innledningsvis. Det var hjemmelaget som tok ledelsen etter 17 minutter ved Lewis Ferguson. Målet kom etter et hjørnespark og nok en gang var det svak markering i Celtics forsvar. Spesielt Jonjoe Kennys manglende involvering ble utslagsgivende. Like etter burde Odsonne Edouard ha utlignet til 1-1, men han ble for passiv på Turnbulls presise innlegg og satte ballen rett på Aberdeens målvakt Gary Woods. Aberdeen bidro til at dette ble en god kamp og Ferguson testet Scott Bain med et godt skudd midtveis i 1. omgang. Tidligere Celtic-spiller Niall McGinn hadde også et skudd i nettveggen etter en god kontring.

Mot slutten av 1. omgang reddet først Woods et skudd fra Edouard med beina før sistnevnte hadde en ball i nettet. Dommer Willie Collum gjorde en feil da han blåste for "offside" i denne situasjonen. Med VAR i skotsk fotball hadde dette målet blitt godkjent. Celtic fortsatte presset også etter pause og Turnbull kom nærme med et skudd i tverrliggeren innledningsvis. Seinere i omgangen så det ut som Scott Brown i lite sekund hadde glemt hvilket lag han spilte for. Kapteinen skled ballen videre til Ferguson som satte den i stolpen. Turnbull var involvert i en ny målsjanse mot slutten av 2. omgang, men avslutningen hans var dessverre ikke presis nok. Jonny Hayes hadde hjemmelagets største mulighet da han vant ballen på egen banehalvdel og spurtet mot Bain. Et formidabelt tilbakeløp etterfulgt av en perfekt takling av McGregor reddet Celtic i denne situasjon.

Tre minutter på overtid dukket innbytter Griffiths opp og satte hodet på Mohamed Elyounoussis langspaning og Celtic fikk sin meget fortjente utligning. Denne kampen ble en av altfor mange i denne sesongen hvor Celtic har dominert banespillet, skapt mange målsjanser, gjort klare feil i eget forsvar og følgelig ikke fått uttelling. Nå venter en ti dagers pause for Celtic siden klubben ble slått i ut av den skotske cupen. Kanskje en ny "manager" er offentliggjort til neste kamp mot Rangers på Ibrox søndag 2. mai.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Kenny, Bitton, Welsh, Taylor; Brown (Dembele 80), McGregor; Christie (Rogic 61), Turnbull, Elyounoussi; Edouard Ikke benyttet: Hazard, Ralston, Murray, Laxalt, Soro og Montgomery Gult kort: Turnbull Celtics beste: Turnbull