Celtic Supporters Club in Norway
Soleklart best i Skottland!
03.11.2018
Etter en svak innledning i den hjemlige ligaen, har Celtic virkelig imponert i de siste kampene. Mot Hearts i ettermiddag var det ingen tvil om hvem som er soleklart best i Skottland for tiden. Celtic spilte nok en strålende og vant til slutt komfortabelt 5-0 over ligalederen fra Edinburgh. De fem siste ligakampene har resultert i fem strake seiere og imponerende 21-2 i målforskjell. En sterk kontrast til de seks første ligakampene med to tap, en uavgjort og målforskjell på 6-4 (klubbens svakeste ligaåpning på 20 sesonger). Brendan Rodgers valgte å starte med de samme 11 som mot Dundee på onsdag. 

James Forrest stod bak Celtics første målsjanse innledningsvis etter at Odsonne Edouard hadde sluppet en ball i gjennom. Skuddet fra Forrest gikk dessverre like utenfor stolpen til Hearts. Tom Rogic og nevnte Forrest skapte stod bak det meste av Celtics offensive spill innledningsvis. Etter 20 minutter fikk Celtic sitt første mål ved Edouard på et fantastisk skudd fra kanten av sekstenmeteren. Forrest misbrukte en god mulighet med et langskudd som strøk stolpen like etter. Filip Benkovic satte inn sitt første mål for Celtic etter 26 minutter på en god "heading" Den unge kroatiske midtstopperen har virkelig imponert i de siste kampene. Ryan Christie var nærme å sette inn et presist innlegg fra Kieran Tierney. Like før pause dro Tierney seg fri fra venstrekanten igjen og denne gangen var det Edouard som fikk satt foten til og Celtic kunne gå i garderoben med en fullt fortjent 3-0 ledelse. 

Callum McGregor som var meget solid i den defensive midtbanerollen i ettermiddag, holdt på å øke Celtics ledelse til 4-0 like etter pause på en sololøp fra egen banehalvdel. Midtveis i omgangen stod det 4-0 på resultattavla etter at Edouard dro seg fri på kanten av sekstenmeteren og spilte ballen til Forrest. Sistnevnte hadde ingen problemer med å sette ballen bak Hearts´ målvakt. Gjestene fra Edinburgh produserte kun to reelle målsjanser i kampen og den første kom ved Steven McLean, men en ellers "arbeidsledig" Craig Gordon vartet opp med en god reaksjonsredning. Like etter hadde Heaerts et skudd i tverrliggeren ved Ben Garuccio. Like før slutt ble Forrest revet overende innenfor straffefeltet og Christie feilet ikke fra krittmerket.

Oppsummert så var dette en meget solid gjennomført kamp av Celtic. Forrige gang de to klubbene møttes i ligaen var i 2. runde da Hearts vant 1-0 i Edinburgh. Svært mye har skjedd siden da og nå fremstår Celtic som man er vant til å se dem. Christie i ferd med å etablere seg på laget og har mange av de samme kvalitetene som forsvant da Stuart Armstrong ble solgt til Southampton i sommer. I Scott Brown og Oliver Ntchams skadefravær har allsidige McGegor virkelig stått frem -  og i ettermiddag var hans banens aller beste. Forhåpentligvis makter Celtic å forsette det gode spillet også må RB Leipzig i Europa League førstkommende torsdag. 
    
Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig (Ajer 58), Boyata, Benkovic, Tierney; McGegor, Christie; Forrest, Logic, Sinclair (Morgan 80); Edouard (Johnston 72) Ikke benyttet: Bain, Hendry, Hayes og McInroy Gult kort: Ingen Tilskuere: 58.831 Celtics beste: McGregor


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter