Solid borteseier av Celtic!
09.09.2017
Gårsdagens 4-1 seier borte mot Hamilton var nok en solid forestilling av Celtic. Den innleide spissen Odsonne Edouard fikk tillit fra start da Brendan Rodgers valgte å spare Leigh Griffiths til tirsdagens kamp mot Paris Saint-Germain (PSG) i Champions League. Også publikumsyndlingen Patrick Roberts var tilbake i Celtic og bidro sterkt til borteseieren. I alt foretok Rodgers fem endringer i forhold til laget som startet mot St Johnstone for snaut to uker siden.

Det virket ikke som om Roberts ikke hadde vært borte fra Celtic i det hele tatt for allerede etter fem minutter driblet han seg gjennom hele forsvaret til Hamilton i kjent stil og la inn til Edouard. Dessverre for Celtic så var franskannen i "offside". Like etter så var det Scott Sinclair som stod i "offside" etter nok et godt forarbeid Roberts. Sinclair misbrukte nok en stor målsjanse før Stuart Armstrong ga Celtic ledelsen etter 16 minutter. Midtbanespilleren dro seg elegant fri og plasserte ballen utagbart bak Hamiltons målvakt Gary Woods.

Tretten minutter seinere spilte Jozo Simunovic Edouard fri med en presis langpasning og sistnevnte viste både styrke og fart. Han ble tacklet i det han skulle avslutte, men ballen havnet i beina på Sinclair som sikkert satte ballen bak Woods. Fem minutter før pause øket Sinclair Celtics ledelse til 3-0. Først traff han stolpen med et godt skudd før han var påpasselig fremme på returen. Celtic fortsatte å dominere også etter hvilen - Sinclair var meget nærme et "hat-trick" med en velplassert "chip" som dessverre gikk like over tverrliggeren til Woods etter halvtime spill.

Edouard fikk sitt første mål for Celtic etter 65 minutter på en god soloprestasjon. Han spilte vegg med Roberts og hadde en enkel oppgave med å gi Celtic helt fortjent ledelse 4-0. Sinclair satte ball i stolpen like etter på og burde ha øket til 5-0. En liten nedtur var hjemmelagets utligning syv minutter før slutt på en "heading" som Craig Gordon burde ha avverget. Likevel var dette en god generalprøve foran tirsdagens meget viktige kamp mot PSG i Champions League på et utsolgt Celtic Park.

Celtic (3-4-3): Gordon; Lustig, Simunovic (Bitton 75), Tierney; Forest, Brown, Armstrong (Ntcham 67) McGregor; Roberts (Hayes 67), Edouard og Sinclair Ikke benyttet: de Vries, Ralston, Ajer og Rogic Gult kort: Ingen Tilskuere: 5.208 Celtics beste: Sinclair