Solid kamp av Celtic
18.01.2022
Celtic spilte i går kveld sin første kamp etter den fremskutte vinterferien i Scottish Premiership. Det endte med en komfortabel 2-0 seier over Hibernian foran et fullsatt Celtic Park. To av de japanske nykommerne fikk sin debut og både Reo Hatata og Daizen Maeda imponerte tidvis. Spesielt førstnevnte som la ned en enorm arbeidsinnsats på midtbanen og som i tillegg viste at han kan behandle ballen. Nytt i 2022 er at det er tillatt med fem innbyttere og mulighet til å ha hele ni spillere på benken.

Bortelaget Hibernian kunne ha tatt ledelsen allerede etter to minutter da Kevin Nesbit satte et presist innlegg fra Martin Boyle i stolpen. Celtic slo imidlertid raskt tilbake og i det femte spilleminutt ga Maeda Celtic ledelsen 1-0. Den japanske spissen var påpasselig fremme på innlegget til Tom Rogic. Resten av omgangen hadde Celtic god kontroll og spilte tidvis meget god fotball. Carl Starfelt kom nærme uttelling med god "heading" etter et kvarter. Ti minutter seinere fikk Celtic et korrekt idømt straffespark da Josh Doig stoppet ballen med hånden. Som vanlig var Josip Juranovic sikkerheten selv fra krittmerket og Celtic ledet fortjent 2-0. Hatate leverte en meget god 1. omgang for Celtic hvor han dekket hele midtbanen, var alltid spillbar og satte opp målsjanser for sine lagkamerater. Selv hadde han et meget godt skudd like før pause som gjestenes målvakt Matt Macey fikk slått til hjørnespark.

Kampen falt betraktelig i kvalitet og intensitet etter hvilen. Det medførte at kampen ble åpnet opp, men Celtics for kvelden to meget gode midtstoppere i Carl Starfelt of Cameron Carter-Vickers ryddet opp. Liel Abada stod for Celtics desidert beste målsjanse i 2. omgang da han satte ballen i stolpen fra kloss hold. Yosuke Ideguchi fikk også sin debut for Celtic i går kveld da han erstattet Hatate med et kvarter igjen å spille. Gledelig var det også å se Jota i aksjon igjen da portugiseren fikk snaue ti minutter spilletid som innbytter. Hibernian skal ha ros for aldri å gi og ga tidvis Celtic kamp selv om hjemmelaget for det meste hadde god kontroll.

Det blir et tøft kampprogram for Celtic fremover med stort sett to kamper hver uke ut februar. Neste oppgave blir til lørdag med bortekamp mot Alloa i den skotske FA cupen før Hearts venter i Edinburgh onsdag i neste uke.

Celtic (4-3-3): Hart; Juranovic, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor; Rogic, McGregor, Hatate (Ideguchi 74); Abada (Johnston 74), Maeda (Giakoumakis 74) og Forrest (Jota 82) Ikke benyttet: Bain, Ralston, Welsh, Scales og McCarthy Gult kort: Rogic Tilskuere: ca 55.000 Celtics beste: Hatate