Sterk innspurt av Celtic!
18.08.2018
Celtic slo tilbake etter skuffelsen mot AEK Athen på onsdag og sikret seg en plass i kvartfinalen i den skotske ligacupen i ettermiddag ved å beseire Partick Thistle 3-1. En sterk innspurt av Celtic med to mål i løpet av kampens siste tolv minutter sikret avansementet. Brendan Rodgers foretok seks endringer i forhold til laget som startet mot AEK Athen. En av disse var Emilio Izaguirre som gjorde et "comeback" for Celtic da han erstattet en småskadet Kieran Tierney. Scott Bain, Cristian Gamboa, Kristoffer Ajer, Scott Sinclair og Mickey Johnston var også tilbake i startoppstillingen.

Det var tydelig at Rodgers´utvalgte ville revansjere det forsmedelig tapet mot AEK Athen og det var et aggressivt Celtic som umiddelbart tok føringen i kampen. Tom Rogic burde ha scoret to mål i løpet av kampens første minutter, men en meget god Cameron Bell i hjemmelagets mål hindret dette. Etter 18 minutter ga Leigh Griffiths Celtic ledelsen 1-0 da han satte en presis pasning fra Sinclair i nettet bak Bell. Dette var Grifiths mål nr. 99 for klubben og Celtic ledet fullt fortjent. Unggutten Johnston hadde en god mulighet like før pause. Kun nok en god redning av Bell hindret Celtic i å doble ledelsen. Helt på tampen av omgangen strøk et meget godt skudd fra Olivier Ntcham like over tverrliggeren til Partick Thistle.

Etter hvilen fortsatt Celtic presset og Johnston og Sinclair misbrukte hver sin gode målsjanse innledningsvis. Moussa Dembele erstattet Griffiths midtveis i omgangen og skapte sin første målsjanse umiddelbart etter da han brukte farten og styrken til å ta seg forbi hjemmelagets forsvar. Nok en gang var Bell med på notene med en meget kvalifisert redning. Totalt mot spillets gang utlignet Partic Thistle etter 72 spilte minutter med et godt skudd av Andrea Mbuyi-Mutombo. Celtic svarte fem minutter seinere da Gamboa fosset frem på høyresiden, la ballen presist inn til Dembele som sikkert satte inn 2-1 til Celtic. To minutter seinere var Gamboa på farten igjen og denne gangen var det Rogic som satte foten til det presise innlegget fra høyrebacken. Gamboa var virkelig delaktig i Celtics sterke innspurt!

Celtic (4-2-3-1): Bain; Gamboa, Ajer, Hendry, Izaguirre; Brown, Ntcham (McGregor 78); Johnston (Forrest 69), Rogic, Sinclair; Griffiths (Dembele 64) Ikke benyttet: Gordon, Lustig, Simunovic og Hayes Gult kort: McGregor Tilskuere: 6.350 Celtic beste: Gamboa