Sterk sluttspurt sikret tre poeng
07.08.2022
Det er ikke enkelt å hente tre poeng borte mot Ross County. Ved flere anledninger har Celtic virkelig måttet jobbe for å få med seg alle poengene hjem til Glasgow. Historien gjentok seg i går ettermiddag, men etter en sterk sluttspurt endte det med en 3-1 seiere til Ange Postecoglous utvalgte. Stephen Welsh var blitt syk foran kampen og Reo Hatete fikk noen smeller mot Aberdeen. Det betød debut for Morits Jenz samt at Davis Turnbull startet i den offensive midtbanerollen. Ellers var startoppstillingen den samme som for en snau uke siden.

Anført av en meget opplagt Jota tok Celtic tak i kampen fra første minutt. Portugiseren stod selv bak Celtics første målsjanse. Også Kyogo og Daizen Maeda hadde sine muligheter, men vertenes gode målvakt Ross Laidlow tok det som kom. Postecoglou valgte å bytte ut Meada etter en omgang og satte inn Liel Abada. Det skulle vise seg å være et smart trekk. Celtic skapte mye mer etter at Jota ble flyttet over på venstrekanten og Abada tok sin vante plass som høyreving.

Tre minutter etter hvilen fikk Celtic endelig hull på byllen. Jota fant en fremadstormende Kyogo med perfekt slått pasning og sistnevnte hadde ingen problemer med å sette ballen i mål. Ross County spilte seg mer inn i kampen og utlignet etter 58 minutter på et hjørnespark. Nykommer Jenz tapte duellen mot Alex Iacovotti i lufta som relativt enkelt kunne "heade" ballen i nettet bak Joe Hart. Celtics målvakt måtte i aksjon like etter og vartet opp med en meget god reaksjonsredning da Ross County fikk frispark like utenfor Celtics straffefelt.

Celtic dominerte resten av kampen, men det ledermålet kom ikke før etter 84 minutter. Jenz "headet" inn 2-1 da ha raget høyest på nok et presist innlegg fra Jota. På overtid satte Abada inn 3-1. Jota var kampens beste spiller med tre målgivende pasninger og nykommer Jenz helt greit fra det i sin debut. Den tyske midtstopperen var god med ballen i beina og stort sett trygg defensiv.

Celtic (4-3-3): Hart; Juranovic, Carter-Vickers, Jenz, Taylor; McGregor, O'Reilly, Turnbull (Giakoumakis 73); Jota, Kyogo (Mooy 85) og Maeda (Abada 45) Ikke benyttet: Siegrist, Ralston, Bernabei, Starfelt, McCarthy og Forrest Gult kort: Jenz og Abada Celtics beste: Jota Tilskuere: 5.505