Celtic Supporters Club in Norway
Svak avslutning på 2017!
30.12.2017
Celtics siste kamp i 2017 ble en skuffelse! Ettermiddagens kamp mot Rangers må være et av de spillemessig svakeste mellom rivalene på lenge og for første gang siden 23. april 2006 endte en Old Firm uten scoringer. Brendan Rodgers foretok tre endringer i forhold til laget som startet mot Dundee for tre dager siden - Moussa Dembele ble foretrukket som spiss og på midtbanen var Stuart Armstrong og Scott Sinclair tilbake i startoppstillingen. 

Kampen startet i et forykkende tempo og det var Rangers stod hadde en første store målsjansen. Mikael Lustigs slurvete pasning ble snappet opp av Josh Windass som igjen fant Alredo Morelos. Celtic kan takke Craig Gordon for at det ikke stod 0-1 tidlig i omgangen. Et presist slått frispark av Armstrong var opptakten til Celtics første målsjanse. Dedryck Boyata "headet" inn i feltet, men Dembele kom for tett på Rangers´gode målvakt Wes Foderingham og traff ikke ballen godt nok. Like etter kom James Forrest enda nærmere - et meget godt angrep ble startet av Sinclair som spilte fri Kieran Tierney og hans innlegg ble plukket opp av Forrest. Avslutningen var god nok, men Foderingham var i det umulige hjørnet og fikk slått ballen til hjørnespark. 

Et nytt frispark av Armstrong skapte Celtics neste målsjanse og igjen vant Boyata i lufta. Sinclair fikk to muligheter, men klarte ikke å sette ballen bak Foderingham. Like før pause misset Sinclair på nesten åpent mål. Helt ufattelig at han satt ballen utenfor stolpen! Nok en gang var det Armstrong som skapte målsjansen med et godt rykk og et presist innlegg. Celtic dominerte så mye før pause at laget burde ha ledet med minst to mål!

Andre omgang ble et lite antiklimaks og Rangers kom mer og mer inn i kampen. Gordon vartet opp med reaksjonsredning av ypperste klasse på skuddet fra James Tavernier fra kloss hold. Like etter måtte Gordon i aksjon igjen og fikk et bein på den gode "headingen" til Daniel Candeias. Rangers misset ytterligere en stor målsjanse. Heldigvis for Celtic så klarte ikke Morelos å treffe mål med sin "heading". I den situasjonen så fikk Morelos stå helt alene etter at Boyata og Kristoffer Ajer ikke ble enige om hvem som skulle følge spissen. Ajer klarte seg nok en gang bra, selv om hadde mye å gjøre etter hvilen.

Celtics neste kamp spilles ikke før 20. januar. Nå venter en velfortjent vinterpause og Celtic reiser til Dubai for en treningssamling. Mange av spillerne har virket slitne i det siste og ser nok frem til en liten pause.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Ajer, Boyata, Tierney; Brown, McGregor; Forrest, Armstrong, Sinclair (Ntcham 72); Dembele (Griffiths 61) Ikke benyttet: de Vries, Simunovic, Bitton, Johnston og Edouard Gult kort: Tierney og Brown Tilskuere: 59.004 Celtics beste: Brown


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter