Celtic Supporters Club in Norway
Syvende strake tittel!
02.12.2018
Celtic tok i ettermiddag sin syvende strake tittel i Skottland ved å beseire Aberdeen 1-0 i ligacupen (eller Betfred Cup som turneringen nå offisielt heter). Brendan Rodgers tangerte dermed tidligere Rangers-manager Walter Smiths rekord som også vant syv strake hjemlige titler mellom 1992 og 1994. Kun en forandring i forhold til laget som startet mot Rosenborg på torsdag - og den var signalisert for lenge siden: Scott Bain har vært Celtics målvakt i samtlige runder i Betfred Cup og da var det naturlig at han også fikk stå i finalen. 

Begge lag startet kampen med høy intensivitet og det ga også utslag i noen litt for tøffe taklinger. Celtic hadde sin første store målsjanse allerede etter ti minutter ved Tom Rogic. En langpasning fra Filip Benkovic, fant Mikael Lustig på høyresiden, spilte videre til James Forrest som fant Rogic inne i feltet med et presist innlegg. Dessverre for Rogic og Celtic traff skuddet stolpen og spratt ut over dødlinja. Den neste store målsjansen for Celtic kom etter en snau halvtime - Odsonne Edouard ble spilt i gjennom, fant Rogic som passet videre til Forrest. Avslutningen til høyrevingen var langt fra presis nok og han var sannsynligvis også hårfint i "offside". Aberdeen største målsjanse ti minutter før pause endte med en stygg skade for Gary Mackay-Steven. Den tidligere Celtic-spilleren gikk opp i en hodeduell med Dedryck Boyata. Sistnevnte klarte å reise seg etter å blitt sydd på indre bane, men Mackay-Steven ble bært ut på båre. Heldigvis så ser det ut til å gå bra med GMS (som han kalles), men det så ikke pent ut. 

Fire minutter på overtid i 1. omgang fikk endelig Celtic lønn for strevet. Boyata sendte avgårde en presis langpasning som Ryan Christie første satte rett på Joe Lewis i Aberdeens mål. Sekundet etter var Christie fremme på returen og Celtic ledet 1-0. En meget god prestasjon av formspilleren Christie - den returen var langt i fra "ferdig scoret". Like etter hvilen fikk Celtic tildelt et utrolig billig straffespark av dommer Andrew Dallas. For det første oppstod hendelsen utenfor straffefeltet og for det andre var det en helt ufrivillig "hands". Derfor var det helt rettferdig at Lewis på en  mesterlig måte reddet straffesparket fra Scott Sinclair. Benkovic fyrte av et godt langskudd etter omtrent 60 spilte minutter, men nok en gang var Lewis med på notene. Aberdeens målvakt var utvilsomt banens beste spiller på Hampen Park i ettermiddag. 

Aberdeens største målsjanse kom faktisk på en håpløs klarering av innbytter Jozo Simunovic. Kun sekunder etter at han erstattet Boyata satte han en ball i egen tverrligger. Helt på tampen misbrukte Sinclair en meget god målsjanse etter at Callum McGregor spilte ham igjennom på venstresiden. Det var et virkelig helhjertet løp av McGregor, men dessverre ikke samme kvalitet på avslutningen til Sinclair. 

Selv om Celtic ikke spilte sin beste kamp, hadde laget hele tiden god kontroll. Dermed kunne Celtic motta jubelen for sin 18. ligacupseier og altså den syvende strake tittelen i skotsk fotball på rad. 

Celtic (4-2-3-1): Bain; Lustig, Boytata (Simunovic 60), Benkovic, Tierney; McGregor, Christie; Forrest (Ntcham 86), Rogic (Brown 64), Sinclair; Edouard Ikke benyttet: Gordon, Gamboa, Hayes og Griffiths Gult kort: Forrest, Rogic og Christie Tilskuere: 50.936 Celtics beste: Christie


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter