Tap i ligapremieren
01.08.2021
For første gang på 24 år tapte Celtic en åpningskamp i Scottish Premiership. I august 1997 tapte Celtic 1-2 for Hibernian i Edinburgh. Nå var det naboklubben Hearts som i går kveld ble for sterke og Celtic tapte med samme sifre. Ange Postecoglou valgte å gi debut til midtstopper Carl Starfelt kun noen få dager etter at svensken ankom Glasgow. Kyogo Furuhashi var noe overraskende på benken. Hearts var tilbake i Scottish Premiership igjen etter en sesong på nivået under.

Selv om Celtic hadde ballen klart mest gjennom hele kampen, var det to lagene ganske jevnbyrdige hva antall skapte målsjanser angår. Hjemmelaget Hearts fikk en drømmestart allerede etter syv minutters da tidligere Celtic-spiller Gary Mackay-Steven fikk stå alene å sette inn 1-0. Nok en gang kom det et baklengsmål fordi Celtics forsvar ikke klarte å klarere ballen vekk. Spesielt Greg Taylor og Nir Bitton opptrådde begge lite resolutte ved denne anledningen. Resten av omgangen var det Celtic som dominerte banespillet uten at laget maktet å skape mange målsjanser.

Åtte minutter etter hvilen fikk Celtic endelig hull på byllen da Anthony Ralston på egenhånd tråklet seg gjennom Hearts' forsvar og satte ballen utagbart forbi Craig Gordon. Den tidligere Celtic-målvakten hadde for øvrig en god kveld på jobben og leverte flere redninger av høy klasse. Celtic hadde også ytterligere en ball i nettet, men Taylor ble feilaktig avblåst for "offside" av dommer Bobby Madden. Sistnevnte kom også i fokus for ikke å ha gitt et soleklart gult (og muligens også direkte rødt) kort til Andy Haliday for en meget stygg tackling av McGregor. Tolv minutter før slutt fikk Furuhashi sin debut Celtic uten at japaneren ble spesielt involvert i spillet. Med et minutt igjen å spille "headet" John Souttar inn vertenes seiersmål. Nok en gang slapp Celtic inn et mål på frispark i mot. På overtid viste Gordon nok en gang seg frem og reddet mesterlig forsøk fra James Forrest og debutant Starfelt.

Postecoglou har fortsatt en lang vei å gå med Celtic. I går kveld var det flere nøkkelspillere som ikke leverte. Odsonne Edouard virket fortsatt uinspirert på topp og Forrest trivdes ikke på venstrekanten (han er normalt høyre ving). Bitton var svak i midtforsvaret og det var merkelig at han ble foretrukket foran Stephen Welsh. Nå venter en bortetur til Tsjekkia og FK Jablonec i kvalifiseringen til gruppespillet i Europa League for Celtic før Dundee kommer på besøk søndag om en uke.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Ralston, Bitton, Starfelt, Taylor; Soro (Rogic 90), McGregor; Abada (Furuhashi 79), Turnbull (Christie 79), Forrest; Edouard Ikke benyttet: Barkas, Welsh, Montgomery og Ajeti Gult kort: Ingen Tilskuere: 5.272 Celtics beste: McGregor