Tap mot Hearts i Edinburgh!
11.08.2018
Brendan Rodgers avsluttet en dramatisk da Celtic tapte 0-1 for Hearts i Edinburgh. I løpet av uka har Rodgers sett Celtic gi bort en ledelse mot AEK Athen i kvalifiseringen til Champions League, vært kritisk til eget styre etter at John McGinn signerte for Aston Villa og kranglet med agenten til Dedryck Boyata. Det var mange som ventet at belgieren skulle returnere for Celtic i ettermiddag, men i går var det agenten og ikke Boyata som møtte på treningsfeltet. Totalt gjorde Rodgers fem endringer i forhold til laget som startet mot AEK Athen på onsdag. Kristoffer Ajer var en av dem da Rodgers valgte å gi Jozo Simunovic og Jack Hendry muligheten. Siden Ajer er suspendert, så vil sannsynligvis den samme duoen starte i midtforsvaret mot AEK Athen på tirsdag. De fire andre som kom inn på laget var Eboue Kouassi, Jonny Hayes, Scott Sinclair og Leigh Griffiths.

Ikke uventet ble kampen en fysisk tøff batalje og hjemmelaget spilte over grensen ved litt for mange anledninger. Det gikk ikke mange minuttene før Kyle Lafferty fikk kampens første gule kort. Griffiths hadde Celtics første målsjanse innledningsvis med en god "heading" på Callum McGregors presise innlegg. Anført av Kieran Tierney og Sinclair spilte Celtic opp utover kampen og sistnevnte hadde en god mulighet før pause med på et langskudd. Hearts fortsatte det stygge spillet og Steven Naismith burde ha fått minst et gult kort da han sparket etter Hayes etter at de to braket sammen i en duell. TV-kameraene fanget opp situasjonen, men linjedommeren som stod godt plassert valgte å ikke flagge. Like før pause hadde Griffiths´Celtics største målsjanse da han dro seg forbi hele forsvaret til Hearts. Dessverre var ikke avslutningen presis nok.

Celtic åpnet kampen best etter hvilen og produserte to brukbare målsjanser - den første kom med et godt skudd av Mikael Lustig før Griffiths avsluttet rett på Hearts´målvakt. Tolv minutter ut i 2. omgang ga Lafferty hjemmelaget ledelse 1-0 på et velplassert skudd som Craig Gordon var sjanseløs på. Rodgers svarte å gjøre tre raske bytter - James Forrest, Tom Rogic og Odsonne Edouard kom inn på bekostning av Hayes, Kouassi og Griffiths. Rogic misbrukte en brukbar målsjanse da han "curlet" ballen utenfor stolpen. Avslutningen av kampen ble preget av at hjemmelaget lå lavt og forsvarte inn sin 1-0 ledelse til seier og tabelltopp i Scottish Premiership.

Dette var en dårlig generalprøve foran tirsdagens uhyre viktig returkamp mot AEK Athen. I den hjemlige ligaen er det ingen krise med et tap, men i greske hovedstaden MÅ Celtic vinne hvis sesongen 2018/19 ikke skal bli stemplet som en fiasko allerede i midten av august. Kampen i ettermiddag viste med all tydelig at noen av de nest beste spillerne ikke er gode nok - Kouassi og Hayes er to eksempler på dette. På tirsdag er forhåpentligvis Moussa Dembele klar igjen for Celtic trenger alle sin nøkkelspillere skadefrie og i form.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Hendry, Simunovic, Tierney; Brown, Kouassi (Rogic 69); Hayes (Forrest 62), McGregor, Sinclair; Griffiths (Edouard 62) Ikke benyttet: Bain, Ajer, Ntcham og Johnston Gult kort: Hendry Tilskuere: 19.113 Celtics beste: Tierney