Tidenes største seier på Ibrox!
29.04.2017
Celtic tok i ettermiddag sin største seier på Ibrox siden 1897! Kampen endte til slutt 5-1 og la det være sagt med en gang; den kunne vært lagt større. Blant annet hadde Leigh Griffiths et skudd i krysset og Scott Sinclair bommet på nærmest åpent mål. Griffiths erstattet en skadet Moussa Dembele på topp - ellers så var laget identisk med det som startet i semifinalen i den skotske cupen for en snau uke siden. Scott Brown fikk spille kampen da apellutvalget i det skotske fotballforbundet omgjorde hans røde kort mot Ross County 1. påskedag til et gult.

Kampen var kun et minutt gammel da Celtic fikk sin første store målsjanse. Banens beste Callum McGregor og Griffiths kom to mot en, men førstnevnte valgte å avslutte selv til Griffiths´store frustrasjon. Hjemmelagets midtstopper Clint Hill fikk blokkert avslutningen fra McGregor. Fem minutter seinere kom Celtics første mål. Rangers´18 år gamle midtstopper Myles Beeerman tacklet Patrick Roberts på klønete vis og etter å ha konfrontert med sin linjedomme valgte John Beaton å dømme straffespark til Celtic. Som vanlig var Scott Sinclair sikkerheten selv fra krittmerket. Celtic doblet ledelsen etter 18 minutter på en fantastisk avslutning av Griffiths. Stuart Armstrong spiller fri spissen som avsluttet fra skrått hold i en situasjon de fleste hadde forventet en pasning inn i feltet til en Sinclair på full fart fremover.

Det var en total enveiskjøring i første omgang og Celtic rullet opp det ene gode angrepet etter det andre. Griffiths hadde en avslutning i krysset og dessverre for Celtic var ikke Sinclair presis nok på returen. I forkant av målet ble Kenny Miller tacklet av Jozo Simunovic, men TV-bildene viste med all tydeliget at kroaten var først på ballen. Sinclair misset en kjempesjanse mot slutten av omgangen med en svak avslutning på Griffiths pressise innlegg. Rangers´midtstopper var nære ved å sette ballen i eget nett i sluttsekundene like før pause. Celtic gikk i garderoben med en fullt fortjent 2-0 seier, men den kunne ha vært dobbelt så stor.

Kun en god ingripen av Wes Foderingham hindret McGregor å øke til 3-0 innledningsvis etter hvilen. I det 52. minutt kunne imidlertid McGregor juble for sitt andre mål mot Rangers på under en uke. Roberts var mannen som spilte McGregor igjennom og alene med Foderingham holdt han hodet kaldt. Griffiths hadde en ball i nettet like etter, men han ble feilaktig avblåst for "offside" av dommer Beaton. I det 66. minuttet raget Dedryck Boyata høyest på et innlegg av Griffiths og Celtic ledet 4-0. Da ble det etterhvert fler og flere av Rangers´Martym Waghorn hadde en av svært få målsjanser for Rangers og like etter skjøt Armstrong like utenfor stolpen til Foderingham. Hjemmelaget fikk et trøstemål av kapteinen Kenny Miller åtte minutter flr slutt. Tre minutter før slutt fastsatte Mikael Lustig sluttresulsatet til 5-1 på et flott "soloraid".

Som nevnt spilte Celtic en meget god kamp i ettermiddag, men det skal sies at Rangers var sørgelig dårlig. Dette må være et av tidenes svakeste Rangers-mannskap og den nye manageren Pedro Caiixinha står foran en formidabel oppgave med å gjenreise laget. Publikum ga også uttrykk for dette og begynte å forlate Ibrox 20 minutter før slutt. I den første kampene klubbene i mellom vant Celtic 5-1 på hjemmebane og da passet det bra å gjenta dette resultatet i dag!

Celtic (4-2-3-1): Gordon;Lustig, Simunovic, Boyata, (Kouassi 89), Armstrong (Kouassi 90), Armstrong (Rogic 77); Roberts (Forrest 72), McGregor, Sinclair; Griffiths, Sinclair Ikke benyttet: de Vries, Gamboa, Sviatchenko og Bitton Gult kort: Boyata og Lustig Tilskuere: 49.822 Celtics beste: McGegoor