Tiende strake mot Aberdeen!
25.02.2018
Celtic tok sin tiende strake seier mot Aberdeen i ettermiddag! Moussa Dembele scoret sitt første mål for Celtic siden ligacupfinalen mot Motherwell 26. november! Det var i det hele tatt mye å glede seg over for Celtic da Aberdeen ble slått 2-0 på Pittodrie. Celtic leder nå Scottish Premiership ni poeng foran Rangers og tolv poeng foran nettopp Aberdeen. Etter den svake kampen mot Zenit på torsdag var det et revansjesugent Celtic-mannskap som reiser nordover til den skotske oljehovedstaden. Brendan Rodgers gjorde to endringer i forhold til laget som startet mot Zenit - Scott Sinclair og Tom Rogic var tilbake i startoppstillingen på bekostning av Eboue Kouassi og Callum McGregor.

Sinclairs perfekte skrudde hjørnespark var Celtics første målsjanse da ballen traff tverrliggeren.Celtic hadde god kontroll i første omgang og produserte flest målsjanser. Dembele burde gitt Celtic ledelsen etter 20 minuter, men skuddet hans var ikke presist nok og Aberdeen-forsvaret fikk blokkert. Målsjansen kom etter et godt angrep med Sinclair i hovedrollen. Også Rogic misbrukte en stor målsjanse da han skjøt rett på Aberdeens målvakt Freddie Woodman. Banens beste spiller, Olivier Ntcham, hadde et meget godt skudd som traff stolpen til Woodman. Aberdeen var heller ikke ufarlige og nærmest scoring kom Stevie May som burde ha gitt vertene ledelsen et kvarter før pause. Det var imidlertid ikke ufortjent at Dembele scoret Celtics første mål etter 36 minutter - han viste stor vilje da han "headet" inn James Forrest´presise innlegg.

Aberdeen kom langt mer med i kampen etter hvilen og hadde også de største målsjansene innledningsvis. Det hadde ikke vært noe å si på om hjemmelaget hadde utlignet til 1-1. May misset enda en god mulighet etter å ha blitt spilt fri av tidligere Celtic-spiller Gary Mackay-Steven. Kenny McLean og Niall McGinn (også han tidligere Celtic-spiller) hadde en stor dobbeltsjanse for Aberdeen midtveis i omgangen. Lustig reddet på streken, men like etter fikk svensken sitt andre gule kort etter en klønete "tackling". Mot spillets gang kontret Celtic inn 2-0 ved Tierney. Dembele gjorde en fremdragende jobb i forkant og fant Tierney med en utsøkt pasning. En virkelig leksjon i effektiv fotball! Aberdeens innbytter Sam Cosgrove fikk direkte rødt kort etter en meget stygg "tackling" av Scott Brown - da hadde Aberdeen-spilleren vært på banen i kun åtte minutter.

Mange fryktet det verste da Kristoffer Ajer og Jozo Simunovic gikk opp i samme hodeduell og skallet med hverandre. Nordmannen gikk ned for telling, men reiste seg heldigvis og spilte videre en stor bandasje på hodet. Celtic hadde ikke trengt enda en ny skade akkurat nå! Ettermiddagens kamp var ikke den mest severdige, men Celtic holdt hodet kaldt innkasserte tre meget verdifulle poeng. Førstkommende onsdag er det ny kamp igjen da Dundee gjester Celtic Park. Det er den siste ligakampen for Old Firm på Ibrox søndag 11. mars.

Celtic (3-4-2-1): de Vries; Lustig, Simunovic, Ajer; Forrest (Hendry 78), Brown, Ntcham, Tierney; Rogic (McGregor 73), Sinclair (Edouard 82); Dembele Ikke benyttet: Bain, Miller, Kouassi og Musonda Rødt kort: Lustig Gult kort: Lustig og Hendry Tilskuere: 17.206 Celtics beste: Ntcham