Tiende strake skotske tittel!
09.12.2019
Med 1-0 over Rangers i gårsdagens ligacupfinale, vant Celtic sin tiende strake skotske tittel! Dette var imidlertid langt i fra Celtics beste kamp denne sesongen og Neil Lennons menn var ganske heldige. Rangers skapte de fleste og største målsjansene, men Fraser Forster spilte en av sine aller beste kamper og vartet opp med flere redninger av ypperste klasse. Med både Jonny Hayes og Mohamed Elyounoussi tilbake fra skader, foretok Lennon totalt fire endringer i forhold til laget som startet mot Hamilton på onsdag.

Rangers´Ryan Kent hadde kampen første store målsjanse med et meget godt langskudd. Heldigvis for Celtic var Forster som nevnt i storform og produserte den første av sine mange meget spektakulære redninger. I løpet av 1. omgang reddet Forster tre forsøk fra Rangers "stjernespiss" Alfredo Morelos. Celtics målvakt gjorde seg stor ved flere anledning og blokkerte skuddforsøk med både bein og armer. Likevel var redningen fra Kent den største prestasjonen da Forster var lynkjapp helt oppe under tverrliggeren og fikk slått ballen ut. Celtic på sin side skapte så godt som ingenting før hvilen og var heldige at det stod målløst halvveis.

Også etter hvilen var det Rangers som skapte den første store målsjansen. Avslutningen fra Morelos rullet lang målstreken til Forster. Lennon valgte å sette inn Mikey Johnston for en meget svak Elyounoussi som tydelig manglet kamptrening. En annen som spilte langt under pari i 1. omgang var Ryan Christie. Han tok imidlertid frisparket som førte til kampens eneste mål etter 60 minutter da han slo en presis ball inn i feltet som Christopher Jullien "headet" i mål. TV-bildene viste at den franske midtstopperen nok var i "offside" da ballen ble slått, men dommer Willie Collum valgte å godkjenne. Dramatikken fortsatte noen minutter seinere da Jeremie Frimpong dyttet Morelas inne i straffefeltet. Dommer Collum blåste helt korrekt for straffespark. Det kan diskuteres om det var riktig å gi Frimpong direkte rødt kort i den situasjonen. Heldigvis for Celtic var Morelos selv som tok straffefeltet  og James Tavernier som vanligvis har den oppgaven. Forster reddet et ikke altfor velplassert straffespark og Morelos har fortsatt til gode å score mot Celtic.

Lennon valgte å bytte inn Odsonne Edouard for Lewis Morgan og Celtic hadde sin beste periode med franskmannen på banen og en spiller mindre. Like etter straffemissen til Morelos, spilte Edouard Johnston fri. Dessverre maktet ikke ikke vingen å holde hodet kaldt da han kom alene med Alan McGregor. Som nevnt innledningsvis var ikke dette Celtics beste kamp, men Lennon har fått inn en vinnerkultur i dette laget og ti strake skotske triumfer er uansett en prestasjon det skal bli vanskelig å slå.

Celtic (4-2-3-1): Forster; Frimpong, Jullien, Ajer, Hayes; Brown, McGregor; Forrest (Bitton 66), Christie, Elyounoussi (Johnston 45); Morgan (Edouard 58) Ikke benyttet: Gordon, Bolongolo-Mbombo, Rogic og Ntcham Rødt kort: Frimpong Gult kort: Ajer og McGregor Tilskuere: 51.117 Celtics beste: Forster