Tilbake på vinnersporet!
24.11.2018
Etter 0-0 borte mot Livingston for to uker sider, var Celtic tilbake på vinnersporet i ettermiddag og vant komfortabelt 3-0 borte mot Hamilton. Seieren kunne og burde ha vært større sett ut i fra spill og målsjanser, men hjemmelaget forsvaret seg godt på kunstgresset. Brendan Rodgers gjorde tre bytter i forhold til laget som startet mot Livingston - Craig Gordon, Filip Benkovic og Olivier Ntcham var alle tilbake for Celtic. Kaptein Scott Brown er fortsatt skadet og i hans fravær var det Mikael Lustig som ledet troppene ute på banen.

Allerede etter et par minutters spill ble Celtics snytt for et soleklart straffespark da hjemmelagets Matthew Kilgallon stoppet Odsonne Edouards innlegg med hånda. Etter tretten minutters spill utnyttet Celtic en "kardinalfeil" i Hamiltons forsvar. Callum McGregor slo et et kort hjørnespark til Edouard som hælsparket tilbake - McGegor løp forbi på innsiden og passet ballen presist til en umarkert Ryan Christie. Sistnevnte har vært på hugget de siste ukene og satte inn sin fjerde mål på de siste seks kampene. Celtic fortsatte å dominere i banespillet og Scott Sinclair burde ha doblet ledelsen etter en halvtimes spill. Ntcham fant Sinclair med et fantastisk fremspill, men dessverre for Celtic vartet Hamiltons målvakt opp med en like fantastisk reaksjonsredning. Like etter stod den franske duoen Ntcham og Edouard bak en ny god målsjanse hvor sistnevntes avslutning ikke var presis nok.

Celtic fortsatte presset også etter hvilen og spilte tidvis flott fotball. Likevel skulle det gå 67 minutter før 2-0 scoringen kom. Lustig slo et innlegg fra høyresiden som Sinclair møtte med hodet, ballen gikk via Scott Martin og i mål. Rodgers valgte da å bytte inn Leigh Griffiths for Edouard og det skulle vise seg å være et smart trekk. Ni minutter før slutt satte Griffiths et frispark kontant i nettet helt nede ved stolperoten. Meget hyggelig gjensyn med Griffiths som stått over de syv kampene grunnet en skade i leggen. Helt på tampen satt Christie en ball i stolpen etter å ha blitt spilt i gjennom av McGregor.

Siden Hearts meget overraskende tapte 0-2 for St Mirren leder Celtic nå tabellen to poeng foran erkerival Rangers. Flyten i laget som manglet mot Livingston for 14 dager var tilbake og da er Celtic det klart beste laget i Skottland. Christie spilte nok en god kamp og var Celtics bestemann i ettermiddag tett fulgt av McGregor og Ntcham. Det skal bli interessant hvem i den trioen som må vike når Brown er tilbake etter skade om kort tid - hvis da han i det hele tatt får plassen tilbake...

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Boyata, Benkovic, Tierney (Izaguirre 78); Ntcham, McGregor; Forrest (Morgan 84), Christie, Sinclair; Edouard (Griffiths 73) Ikke benyttet: Bain, Henry, Mulumbu og Hayes Gult kort: Ingen Tilskuere: 4.688 Celtics beste: Christie