Tilbake på vinnersporet
08.04.2017
Celtic dominerte ettermiddagens kamp mot Kilmarnock såpass mye at seieren burde ha vært større enn 3-1. Likevel så var det en klar forbedring sammenlignet med det skuffende byoppgjøret mot Partick Thistle på onsdag. En del av årsaken er at i dag var at nøkkelspillerne Kieran Tierney, Stuart Armstrong og Scott Brown tilbake i startoppstillingen etter å ha blitt hvilt mot Partick Thistle.

Kilmarnock ankom Celtic Park primært med målsettingen om å få med seg et poeng sekundært å begrense nederlaget så mye som mulig. Celtic måtte slite for å trenge igjennom det kompakte Kilmarnock-forsvaret, men var heller ikke så effektive som tidligere i sesongen. Scott Sinclair hadde Celtics første målsjanse etter tolv minutters spill etter å ha blitt spilt igjennom av James Forrest, men avslutningen var ikke presis nok. Fem minutter seinere var det Callum McGregors tur til å teste Kilmarnocks målvakt Freddie Woodman. Det var derfor ikke ufortjent at Armstrong ga Celtic ledelsen etter 22 minutter med sitt 14. mål for sesongen på et godt plassert langskudd. Tierney og Armstrong hadde hver sin brukbare målsjanse mot slutten av 1. omgang, men det burde ha stått mer enn 1-0 da lagene gikk til pause.

Celtic fortsatte å presse Kilmarnock også etter hvilen. Likevel var det bortelaget som fikk det første målet totalt mot spillets gang da Jordan Jones utlignet midtveis i omgangen. To mål av Celtic i løpet av fire minutter mot slutten av kampen var tilstrekkelig til å sikre klubbens kamp nr. 39 uten tap i hjemliga liga og cup denne sesongen. Sinclair fikk "kranglet" ballen inn i mål fra kloss hold etter at Dedryck Boyata først hadde vunnet i lufta og Patrick Roberts fikk stusset ballen videre. Innbytter Moussa Dembele hadde vært på banen i  to minutter da han skjøt i stolpen og Forrest var påpasselig fremme og satte returen i mål.

Roberts var ikke helt komfortabel i sin rolle som enslig spiss og var den som ble benyttet ut med Dembele. Eller så fikk den meget lovende irske målvakten Conor Hazard sitte på benken for første gang i ettermiddag.

Celtic (3-4-2-1): Gordon; Lustig, Simuniovic, Boyata; Forrest, Brown, Armstrong (Kouassi 84), Tierney; McGregor (Rogic 72), Sinclair; Roberts (Dembele 72) Ikke benyttet: Hazard, Sviatchenko, Izaguirre og Bitton Gult kort: Brown og Boyata Tilskuere: 57.679 Celtics beste: Armstrong