Tilbake på vinnersporet!
04.11.2017
Etter to kamper på rad uten seier, var Celtic tilbake på vinnersporet i ettermiddag med en komfortabel 4-0 seier over St Johnstone. Dermed satte Celtic ny britisk rekord med 63 kamper på rad uten tap i hjemlig liga og cup. Celtic hadde selv den gamle rekorden satt i april 1917 med 62 kamper. Brendan Rodgers valgte å starte med de samme spillerne som i Champions League-kampen mot Bayern München på tirsdag.

James Forrest skapte den første målsjansen for Celtic etter en kontring som ble startet av Kieran Tierney. Nestemann til å teste St Johnstones målvakt Zander Clark var Moussa Dembele med et skudd fra kloss hold. Etter 20 minutter misbrukte Scott Sinclair en god scoringsmulighet. Det var Cetic som var det klart beste laget gjennom hele kampen og etter 28 minutter fikk Rodgers´utvalgte lønn for strevet. Sinclair satte inn sitt 11. mål for sesongen etter et presist innlegg fra Stuart Armstrong. Celtic dominerte resten av omgangen og Armstrong og Callum McGregor hadde hver sim mulighet til å doble ledelsen.

St Johnstone hadde lite å stille opp med og først syv minutter etter pause ble Craig Gordon satt på prøve. Celtic fortsatte presset og Tierney, Dembele, McGregor og Armstrong hadde alle sine muligheter. I det 72. minutt løsnet det det for Celtic og Dembele satte fortjent inn 2-0 etter et forarbeid hvor både Tierney og Armstrong var involvert. Tre minutter seinere stod det 3-0 på resultattavla da Steven Anderson satte ballen i eget nett. Celtis fjerde mål et minutt på slutt på et velplassert skudd av innbytter Olivier Ntcham.

Nå venter det internasjonale kamper for flesteparten av Celtics spillere. Noen skal spille privatkamper, mens eksempelvis Mikael Lustig skal bidra til sikre Sverige en plass i neste års VM og møter i Italia i "play off" over to kamper. Celtics neste kamp er borte mot Ross County lørdag 18. november.

Celtic (3-4-2-1): Gordon; Lustig, Boyata, Bitton; Forrest (Hayes 77), Brown, Armstrong (Ntcham 76), Tierney; McGregor (Rogic 60), Sinclair; Dembele Ikke benyttet: de Vries, Gamboa, Ajer og Edouard Gult kort: Ingen Tilskuere: 6.800 Celtics beste: Brown