Tjuende strake ligaseier!
18.02.2017
Celtic vant i ettermiddag sin 20. strake ligaseier for sesongen mot Motherwell. Nettopp Motherwell var den siste klubben som sist vant en ligakamp på Celtic Park tilbake i desember 2015. Kampen var i realiteten avgjort i 1.omgang da Celtic ledet 2-0 etter mål av Moussa Dembele på straffespark og av Celtics bestemann James Forrest. Dedryck Boyata som har fått en "ny vår" i 2017 spilte sin kamp 50 for Celtic. Jozo Simunovic var tilbake i startoppstilingen og var Brendan Rodgers eneste endring i forhold til laget som startet mot Inverness i den skotske cupen forrige lørdag.

Nok en gang tok Celtic tak i kampen fra start, hadde god kontroll og dominerte fra første spark på ballen. Liam Henderson hadde Celtics første store målsjanse innledningsvis. Dessverre var avslutningen hans før svak etter et godt angrep hvor Kieran Tierney og nevnte Forrest var involvert. Morsomt at tre egenproduserte spillere fikk muligheten til å spille sammen i ettermiddag! Etter en drøy halvtime fikk Celtic lønn for strevet - Henderson slo et presist hjørnespark, Simunovic "headet" videre til Dembele som ble regelrett hindret og dommer Don Robertson blåste helt korrekt for straffespark. Som vanlig var Dembele iskald fra krittmerket og sendte Celtic opp i 1-0.

Motherwell stilte med held fire tidligere Celtic-spillere fra start og stakkars Joe Chalmers var den som fikk gjennomgå da Forrest satte bestemte seg for "ta skjeen i egne hender" fire minutter før pause og det endte med at Celtic gikk opp til 2-0. Stuart Armstrong erstattet Henderson i 2. omgang og spilte sin første kamp siden slutten av januar. Noe av det første Armstrong gjorde var å spille frem Dembele, men franskmannen var ikke presis nok foran Motherwells mål. Nir Bitton som stilte med bleket hår for anledningen testet også gjestenes målvakt med Craig Samson.

Tierney ble utsatt for en meget stygg tackling av Rob Bowman etter 65 minutter. Heldigvis for Tierney hadde han ikke foten i bakken, ellers kunne dette ha gått riktig ille! Bowman fikk utrolig nok ikke direkte rødt kort for dette! Dembele og Scott Sinclair misbrukte hver sin gode målsjanse i løpet av det siste kvarteret av kampen. Helt på tampen avsluttet Scott Brown med godt langskudd fra nesten 25 meters hold. Etter kampen uttalte Rodgers at han ønsket en ny gressmatte på Celtic Park etter sesongen.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney;Bitton (McGregor 83), Brown; Forrest, Henderson (Armstrong 46), Sinclair; Dembele Ikke benyttet: de Vries, Gamboa, Sviatchenko, Izagurre og Mackay-Steven Gult kort: Ingen Tilskuere: 56.366 Celtics beste: Forrest