Tøffeste motstander sålangt
30.09.2017
Hibernian med Neil Lennon som manager ga Celtic meget tøff motstand i ettermiddag. Foran et fullsatt Celtic Park klarte Hibernian 2-2 og kunne ha vunnet kampen. Brendan Rodgers kommenterte at dette var sesongens tøffeste kamp sålangt i den skotske ligaen. Dommer Willie Collum kom i fokus helt på tampen da han ikke blåste for et soleklart straffespark da Scott Sinclair ble hindret på vei gjennom Hibernian-forsvaret. Skader på Scott Brown og Stuart Armstrong medførte at Brendan Rodgers var nødt til å foreta endringer i forhold til laget som startet mot Anderlecht i Champions League på onsdag. Totalt var det fem endringer på laget i forhold i forrige kamp og den franske duoen Odsonne Edouard og Moussa Dembele fikk muligheten på topp.

Celtis første mål kom etter 15 minutters spill ved Callum McGregor etter et godt angrep hvor både Kieran Tierney og Dembele var involvert. Like etter misbrukte Tom Rogic en god mulighet til å doble Cetics ledelse. Det var stillingskrig på midtbanen resten av omgangen i en heller svak kamp. John McGinn utlignet til 1-1 syv minutter etter pause på et velplassert skudd. Bortelaget kunne opp i ledelsen på en avsluning av Steven Whittaker, men en readning i verdensklasse av Craig Gordon hindret dette. Celtics målvakt reagerte lynrask og fikk slått ballen til hjørnespark.

McGinn la på til 2-1 til Hibernian med et drøyt kvarter igjen å spille. Han satte ballen kontant i nettaket bak Gordon. Ikke ufortjent på dette tidspunktet, men tre minutter seiner var McGregor på ferde igjen på et hjørnespark og utlignet til 2-2. Så kom den allerede omtalt straffesituasjonen hvor tidligere Celtic-midtstopper Efe Ambrose regelrett hindret Sinclair som var i klar scoringssituasjon. Resultatet medførte at Celtic nå er kommet opp i 58 kamper uten tap i hjemlig liga og cup og topper tabellen på bedre målforskjell enn Aberdeen.

Celtic (3-1-4-2): Gordon; Lustig, Boyata, Tierney; Ntcham; Forrest (Roberts 69), Rogic, McGregor, Hayes; Edouard (Sinclair 46) og Dembele (Griffiths 60) Ikke benyttet: de Vries, Ralston, Ajer og Henderson Gult kort: Lustig, Forrest og Ntcham Tilskuere: 59.259 Celtics beste: McGregor