Tom Rogic sikret Celtic "The Treble" på overtid!
27.05.2017
Tom Rogic ble den store helten i ettermidagens dramatiske skotske cupfinale da han sikret Celtic seieren to minutter på overtid! Dermed vant Celtic "The Treble" for fjerde gang i historien og Brendan Rodgers ble den tredje manageren etter Jock Stein og Martin O´Neill til å sikre seg denne bragden. Dette ble en verdig avslutning på en fantastisk første sesong for Rodgers og det skal virkelig bli å spennende å følge klubben neste sesong. Rodgers gjorde kun en endring i forhold til ligakampen mot Hearts på Celtic Park forrige søndag og det var at Mikael Lustig erstattet Cristian Gamboa som høyreback. Moussa Dembele var spilleklar etter en måned ut med en strekkskade, men Rodgers valgte å fortsette med Leigh Griffiths på topp.

Før kampen ble ofrene fra den nylige terroraksjonen i Manchester hedret med et minutts stillhet. Aberdeen åpnet kampen desidert best og la virkelig press på Celtic i den første halvtimen. Det var derfor ikke direkte utfortjent at Aberdeen gikk opp til 1-0 ved Jonny Haynes etter ni minutter. Heldigvis for Celtic utlignet Stuart Armstrong på et velplassert langskudd kun to minutter seinere. Callum McGregor gjorde en meget god jobb i forkant av målet og spilte fri Armstrong. Kieran Tierney måtte dessverre forlate banen etter 26 minutter etter å ha fått en albue fra Jayden Stockley i ansiktet. Unggutten brakk kjeven og ble kjørt rett til sykehuset, men kom akkurat tilbake tidsnok til premieutdelingen full av smertestillende! Det står det virkelig respekt av! Rodgers valgte å trekke McGegor ned som venstreback og sette inn Rogic sentralt på midtbanen. Aberdeen fortsatte å presse Celtic og Craig Gordon viste ved flere anledninger sin klasse ved å redde gode forsøk fra Niall McGinn og Graeme Shinnie. Celtic kom mer med i kampen i det siste kvarteret før hvilen, men greide ikke å skape de største målsjansene. Aberdeen skal ha ros for en meget god taktisk gjennomført omgang og hindret Scott Sinclair og Patrick Roberts å bli involvert.

Etter hvilen var Celtic det klart beste laget, men Rodgers menn var for upresise i det siste trekket. Både Griffiths og Sinclair burde ha scoret minst et mål hver innledningsvis. Roberts kom etterhvert mer til sin rett på høyrekanten og skapte mange gode målsjanser. Han burede ha scoret selv også, men det gode skuddet trapp dessverre stolpen bak Aberdeens gode målvakt Joe Lewis. I det 67. minutt fortsatte Celtics supportere tradisjonen med å hylle The Lisbon Lions og triumfen i Europacupen i 1967. Dedryck Boyata hadde en stor mulighet på en god "heading" mot slutten av omgangen. Det så ut til å gå mot ekstraomganger, men to minutter på overtid fikk endelig Celtic hull på byllen ved Rogic som dro seg fri på høyresiden og satte ballen utagbart for Lewis nede ved stolperoten. Rogic fikk gult kort for feiringen med Celtic-supporterne nede ved hjørneflagget, men det var helt sikkert verdt det...

Selv om Aberdeen ga Celtic kamp til døra, var det likevel helt fortjent at pokalen ble igjen i Glasgow. Etter en heller middelmådig 1.omgang, hevet Celtic seg etter pause og burde absolutt ha avgjort kampen lenge før. Dette var Celtics 37. skotske cupmesterskap og det første på fire år. Nå kan Rodgers og spillerne unna seg en fest og noen ukers ferie før sesongoppkjøringen starter i midten av juni.

Celtic (4-1-2-3): Gordon; Lustig, Simunovic, Boyata, Tierney (Rogic 26); Brown; McGregor, Armstrong; Roberts (Sviatcenko 90), Griffiiths og Sinclair Ikke benyttet: de Vries, Gamboa, Bitton, Forrest og Dembele Gult kort: Rogic Tilskuere: 48. 713 Celtics beste: Armstrong