Tre poeng på en dårlig dag!
08.04.2018
Celtic spilte nok en svak kamp i ettermiddag!  Det eneste som gledet i oppgjøret borte mot Hamilton var tre nye poeng og Celtic trenger nå kun en seier på de siste fem ligakampene for å sikre klubbens 49. skotske ligamesterskap og det syvende på rad. Selv med en spiller mer på banen i litt over en omgang maktet ikke Celtic å ikke vinne med mer en ett mål mot et hardkjempende og defensivt godt hjemmelag. Brendan Rodgers gjorde fem endringer i forhold til laget som startet mot Dundee på onsdag - Scott Bain, Kristoffer Ajer, Kieran Tierney, Olivier Ntcham og Patrick Roberts var alle tilbake i startoppstilingen. Dette var Roberts første kamp fra start siden slutten av november.

Allerede etter noen sekunder kunne og burde Moussa Dembele ha gitt Celtic ledelsen da han snappet opp Shaun Wants altfor løse tilbakespill til målvakt Ryan Fulton. Dessverre for Celtic så var ikke Dembeles avslutning presis nok og Fulton kunne redde ganske enkelt. Celtic fortsatte presset og etter fire minutter ga Callum McGregor Celtic ledelsen 1-0 etter et godt forarbeid av Roberts. Ntcham misbrukte en mulighet til å doble ledelsen like etter med et skudd fra kanten av sekstenmeteren. Mot spillets gang utlignet hjemmelaget til 1-1 etter 18 minutter ved Rakish Bingham. Målet kom etter at Ajer var noe nølende, tapte duellen mot spissen og Bingham feilet ikke alene med Bain. Scott Sinclair og Dembele hadde hver sin brukbare målsjanse før pause. Hamilton ble redusert til ti spillere da Darren Lyon fikk sitt andre gult kort etter å ha plantet en albue i ansiktet til Tierney.

Rodgers valgte å bytte inn Leigh Griffiths etter pause for å få mer "trøkk" fremover. Det skulle vise å være et sjakktrekk da spissen kun brukte et minutt på å finne veien til nettmaskene. Sinclair avanserte på venstrekanten og la et presist innlegg inn i straffefeltet som Griffiths møtte med hodet. Et typisk "goalgetter" mål og Celtic var fortjent i ledelsen. Resten av kampen ble dessverre en heller kjedelig affære selv om Celtic dominerte klart i banespillet. Som i litt for mange kamper tidligere i inneværende sesong, maktet ikke Celtic å omsette overtaket til tellende resultat. Det ble kun noen "nesten sjanser" for Celtic hvor Ntcham, Tierney og Sinclair kom nærmest.

Det begynner å bli lenge siden Celtic har spilt en god kamp og Rodgers´menn må virkelig heve seg til førstkommende søndags semifinale i den skotske cupen mot Rangers. Som nevnt innledningsvis var det kun poengene som gledet i ettermiddag...

Celtic (3-4-2-1): Bain; Hendry (Griffiths 46), Ajer, Boyata; Roberts (Musonda 86), Brown, Ntcham, Tierney; McGregor, Sinclair; Dembele (Edouard 68) Ikke benyttet: de Vries, Lustig, Armstrong og Forrest Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 6.000 Celtics beste: McGregor