Uavgjort for Celtic mot Rapid
01.07.2017
Celtic fikk som forventet langt sterkere motstand fra Rapid Wien i ettermiddag enn tilfellet var mot Blau Weiss Linz på onsdag. Brendan Rodgers foretok fem bytter i forhold til laget som startet onsdagens kamp. Craig Gordon, Dedryck Boyata, Kieran Tierney, James Forrest og Scott Sinclair var tilbake i startoppstillingen. Kampen endte til slutt 1-1 etter et straffespark til hver av lagene. Moussa Demble som spilte sin første kampen siden han ble skadet i semifinalen mot Rangers i midten av april, satte inn Celtics straffe etter 73 minutters spill.

Det var vertene som startet kampen klaret best og etter 11 minutter satte Tomas Szanto ballen i nettet bak Gordon. Heldigvis for Celtic ble Szanto korrekt avblåst for "offside". På dette tidspunket hadde allerede Gordon vært i aksjon ved et par anledninger. Celtics beste mulighet før pause hadde Stuart Armstrong med et godt langskudd. Celtic var heldige midtveis i omgangen da Stefan Schwab satte ballen over tverrliggeren fra kloss hold. I kampens siste minutt fikk Rapid tildelt et noe billig straffespark da Gordon hindret Joelinton. Brasilianeren tok seg straffesparket. Situasjonen oppstod da Boyata spilte et håpløst tilbakespill og Joelinton fikk komme alene med Gordon.

Første omgang var virkelig svak av Celtic - samhandlingen var totalt fraværende, men åpnet kampen langt bedre etter hvilen. Mikael Lustig og Boyata hadde hver sin brukbare "heading" før Rodgers byttet hele laget med 27 minutter igjen å spille. Andreas Kuen misset en stor målsjanse etter et flott angrep av Rapid. Kampen i sin helhet var svak, men anført av en opplagt Jonny Hayes satte innbytterne fart på Celtic. Det var også Hayes som soleklart ble felt da Celtic fikk straffespark 17 minutter før slutt. Som nevnt innledningsvis var Dembele sikkerheten selv fra krittmerket. Et godt skudd fra Tom Rogic var Celtics siste målsjanse i kampen.

Neste utfordring for Celtic er tsjekkiske Slavia Praha på tirsdag kveld før reisen går videre til Dublin og kamp mot Shamrock Rovers om en uke.

Celtic (4-1-2-3): Gordon (Hazard 63); Lustig (Ralston 63), Sviatchenko (Simunovic 63), Boyata (Iazguirre 63), Tierney (Miller 63); Brown (Bitton 63);  Armstrong (Henderson 63); McGregor (Rogic 63); Forrest (Hayes 63), Griffiths (Dembele 63), Sinclair (Mackay-Steven 63)