Unggutta imponerte stort!
09.08.2017
Brendan Rodgers satset ungt med fem tenåringer fra start og en kaptein på 20 mot Kilmarnock i ligacupen i går kveld! Unggutta leverte virkelig og til slutt stod det hele 5-0 på resultattavla på Celtic Park! Kieran Tierney ble historisk som Celtics yngste kaptein i en obligatorisk kamp. Dette var forøvrig Celtics 50 kamp på rad under Rodgers uten tap i hjemllig liga og cup. Av disse kampene har Celtic vunnet 46 og spilt fire uavgjort. Målforskjellen er smått imponerende 150 - 28!

Celtic fikk et korrekt idømt straffespark etter 13 minutter da Jonny Hayes ble revet ned innenfor Kilmarnocks straffefelt. Som vanlig var Leigh Griffiths sikkerheten selv fra krittmerket. Kun en god blokkering av Kirk Broadfoot hindret Griffiths å doble Celtics ledelse noen minutter seinere. Tom Rogic var millimetere fra å få en tå på Grifiths presise innlegg. Celtic kunne med andre ord ha ledet 3-0 etter 20 minutter! Det andre målet kom midtveis i omgangen på en god "heading" av Anthony Ralston. Nok en gang var Griffiths servitør på et hjørnespark. Tierney fant Griffiths med en utsøkt langspasning etter 30 minutter og alene med Kilmarnocks gode målvakt Jamie McDonald var spissen iskald. Eboue Kouassi måtte forlate banen med en strekkskade seks minutter før pause og ble erstattet med Olivier Ntcham. Spillerne fikk veltfortjent applaus da de gikk inn i garderoeben til pause.

Stuart Armstrong stod bak Celtics første målsjanse etter pause med et velplassert skudd like utenfor stolpen. Dessverre for Celtic var McDonald med på notene og fikk slått ballen unna. Midtveis i omgangen la Tierney på til 4-0 med en meget god kandidat til "årets mål" i skotsk fotball. Kapteinen sendte av gårde et langskudd fra nærmere 40 meters hold som gikk like under tverrliggeren til Kilmarnocks målvakt. Rodgers valgte å ta ut Griffiths i den siste halvtimen og James Forrest fikk muligeten på topp. Armstrong satte inn Celtics femte mål etter et godt forarbeid av banens bestemann Ralston. Kilmarnock skapte så og ingenting (12-0 til Celtic i målsjanser sier det meste!) og kan takke sin målvakt for at det kun ble fem baklengsmål.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Ralston, Ajer, Tierney, Miller; Kouassi (Ntcham 39), Armstrong; Hayes, Rogic, Benyu (McGregor); Griffiths (Forrest 63) Ikke benyttet: de Vries, Lustig, Bitton og Sinclair Gult kort: Ingen Tilskuere: 27.407 Celtics beste: Ralston